28. - 30.8.2020 - Chata Lesanka



Tak máme za sebou již sedmé setkání v chatě Lesanka v Mariánské a tak se pokusím toto setkání zrekapitulovat.

Přihlášených bylo tolik, že se někteří museli ubytovat mimo Lesanku.

Začnu účastí.

Atlan, belinda, boruli, dědazdenda, džeff, Fik52 s Jiřkou, Fí-ďas, Hafik1 s Hankou, jahanka s Hankou, JanekAkvarista s Hankou, JankaK, Jarys55, Jib s Janou, Jurabrno, Káňa140 s Bohunkou, Laďa s Helenkou, Lamaya s Aničkou, macgyver s Lenkou, Neep s Jaruš52, Opida s Lubou, paullo61 Irenkou, Pete45, Pražáček s Alenkou, Ruda53, Qaki s Dagi, saporo s Libuškou, skyair s Aničkou, standa55 s Janou, tdm9 s Věrkou, vaky, Virágodědek se Zdeňkou, zajicjedna s Alenkou, Zajda6, ZdeněkZsP, 

Přijeli se na nás podívat.

Fík3, chemiknakolech, Karel Hála, kutil1, starýučitel, šabik a příznivec Jindra Flégl s kamarádem,

Předpověď počasí na víkend nebyla vůbec optimistická a tak jsem v pátek vyhlížel s balkónu směr západ, jak to tam vypadá. A nevypadalo to vůbec dobře, v 10 hodin se zatáhlo a začalo pršet. Naštěstí pršelo necelou hodinku a pak vysvitlo sluníčko. Na nic jsme nečekali a se Zdeňkou vyrazili směr Mariánská. Cesta byla v pohodě, za dvě hodiny jsme přijeli na Lesanku na druhém místě peletonu. První místo obsadil Opida s Lubou. 
Ubytovali jsme se a šli jsme si sednou před chatu, aby jsme vyhlíželi další kamarády. Pár jsem jich zachytil.







Tradičně jsme seděli venku před Lesankou a vedli řeči, většinou u piva.




Zdena se šla podívat do lesa a našla jednu z mála hub, které tam rostly.






K večeru přišlo Lesankové počasí, začalo pršet a tak jme se přemístili do vnitřních prostor. Včeře byla naplánovaná na 18 hodinu a trdičně byl guláš s knedlíkem. Ještě před večeří nás přivítala paní Černá a popřála nám příjemný pobyt. Letos setkání nepořádal Bronko a tak nebyl naplánovaný žádný program a byla na nás jak si poradíme. 
Páteční večer byl bohužel bez tradiční muziky, ale mělo to i výhodu, lépe jsme se slyšeli při našich debatách. Probíralo se kde co a mimo jiné také to, jaké bude v sobotu počasí a kam kdo pojede.

V sobotu po bohaté snídani se partičky rozjížděli nebo odcházeli na naplánovaná místa. Ještě před tím byla na pořadu tradiční společná fotka v podání opidy.



Co si pamatuju, tak někdo jel na Loket, do Kraslic, do Ostrova a na další místa. Moravskou partu odvezla paní Černá s Atlanem do Jáchymova na pouť. Já se Zdeňkou jsme se šli podívat na nedalekou Mariánskou kapličku s třemi chráněnými lípami. Snažili jsme z nich načerpat pozitivní energii.😏 Když jsme se odpoledne všichni sešli, tak se povyprávělo co kdo kde žažil. Pobavila mě hláška zajicjedna " tak jsem si dal v cukrárně mrkvový dort ".





V sobotu večer začalo opět pršet a předpověď na neděli nevěstila také nic dobrého. Tak nás nepřekvapilo, když jsme se probudili a ono opravdu pršelo. Paní Černá ale hlásila, že od 9 hodin do 11 hodin pršet nebude a tak jsme se po snídani začali rozjíždět do svých domovů. Předpověď se splnila a my jsme do Ústí dojeli bez deště. Od Chomutova dokonce za sucha.

Ještě v sobotu večer jsme se dohodli s paní Černou, že se na Lesance sejdeme i v roce 2021. Bude to již 7 ročník a paní Černá a JiB přislíbili, že pro nás připraví program. JiB připraví pro zájemce vyjížďku a paní Černá zajistí na páteční večer hudbu a možná i na sobotní odpoledne nějaké překvapení. 

Díky všem co přijeli za to, že jsme se mohli potkat a paní Černé s kolektivem, že se o nás postarali.

tajemník Virágodědek



Odkazy na fotky:

Jaruš52

video dědyzdendy

Hanka od jahanky

Virágodědek 

Žádné komentáře:

Okomentovat