2. sraz - Velký Dřevíč 17.6. - 19.6.2011


Vzal jsem si za úkol napsat pár řádků o našem druhém letošním srazu. Nečekejte ale takový „ výkon „ jako od naší dvorní dopisovatelky Marťan-ky
Při přípravě srazů na rok 2011 podala motobaba a miko návrh na uspořádání srazu v penzionu Motobydlo ve Velkém Dřevíči. Tento návrh byl vybrán a naplánován na 17. – 19.6.2011. Organizace se ujal miko.
Seznam účastníků:

belinda, Bigbel, BobyShrekOLD, cernovlasa, dědaStanda, dědkulín, Domi.1, Endy58, esvéčko, Fajc, Farmer20,  Fí-ďas, Fíra, Goodmen60, idealista, Irena.Iris, Jarda z Úpice, Jirboz, Jirnys, Jirka Vaniš, Kareš, Kawaděd, Laďa s Helenkou, Lamaya, leo1200, LUSO, Makája01, Marťan-ka, miko, mirek42, motobaba, motodědekGustik, MotodědekTonda, Nero, Omar37, Opida s Lubou, padre45, petasek s Ivou, RomanXX, samotář47, sanyťák, spacírek47, šéfíček, šobul1 s Helenou, Venda_Marauder, Virágodědek, votec, Wassermann      

Někteří se přijeli podívat jen na otočku, ale většina s námi vydržela až do neděle.
Předpověď počasí na víkend nebyl nic moc ale i tak jsem v pátek 17.6. nabalil motorku a v 10:00 podle papírové navigace vyrazil směr Mladá Boleslav.

Domluvil jsem se totiž s Taťkou, že mě kus cesty doprovodí. Pepa jako znalec okolí navrhnul, že nepojedeme stále po hlavním tahu a upravil trochu mou trasu. A tak jsme jeli také kousek po trase, kterou jsme absolvovali při našem první setkání u našeho předsedy Václava. Jeli jsme kolem hospůdky na Dachovech kde jsme se tenkrát poprvé sešli a také jsme minuli odbočku do vesnice kde jsme byli s Václavem u jeho kamaráda pekaře na exkurzi. Neptejte se mě kde jsme se s Pepou rozloučili. Bylo to snad někde za Kocbeří?
Já pak pokračoval podle papírové navigace do cíle cesty. V Hronově jsem se potkal s Bobym a Fármerem a zbytek cesty jsme dojeli společně.
Ubytování účastníků nebylo tentokrát na jednom místě. Část byla ubytována v penzionu  a část v nedalekém kempu.



Ukazuje se, že při takovém počtu účastníků už začíná být problém s ubytováním na jednom místě a je to také proto, že někdo preferuje pokoj a někomu stačí chata a nebo stan. A také sehnat dostatečné velké místo na posezení všech začíná být problém.
Vítání se s ostatními bylo proto tentokrát trochu náročnější . Byl to pohyb mezi penzionem a kempem.
V pátek ještě přálo počasí a tak někteří členové využili možnost vykoupat se v bazénu a to ve dne i v noci

Ubytovaní v kempu se občerstvovali v restauraci na koupališti, které je hned vedle kempu ale také v Hospůdce na návsi
ale také ze zásob, kterési přivezli.

My co jsme byli ubytovaní v penzionu jsme využili pro občerstvení jeho venkovní posezení.

Byli jsme se také podívat na motokárovou dráhu, která k penzionu patří a kde jsme měli naplánováno se svézt. Dráha byla obsazená a tak jsme si jízdy objednali na sobotní ráno ještě před vyjížďkou.
Večer jsme se sešli ve společenské místnosti v penzionu a poseděli a povyprávěli.


Jak čas ubíhal tak jsme se postupně rozcházeli a odcházeli na kutě. Litoval jsem ty členy, kteří byli ubytovaní v kempu. Hned za chatami na koupališti byl doprovodný program k „ Dřevíčské lávce „ a ten zajišťovaly rokové kapely a ty hrály dlouho a nahlas.


Předpověď počasí na sobotu nebyla vůbec příznivá a tak jsme po probuzení vyhlíželi co se děje za okny. Ještě před odjezdem na vyjížďku jsme absolvovali projížďku na motokárách. Na jízdy se nás přihlásilo jen pět chlapů a jedna dáma. Mě osobně se ježdění velice líbilo.


miko jako organizátor našeho setkání pro nás připravil na sobotu tento program.
Kochací jízda krajinou přes Stárkov, Českou Metuji zakončená návštěvou restaurace penzionu Vyhlídka v Janovičkách. Přejezd do Polska, návštěva Bludných skal a také pstruží hody.
Odjezd na vyjížďku byl naplánován na 11:00 z kempu a tak jsme se tam všichni sjeli a ještě před odjezdem se společně vyfotili.


Pak už jsme pěkně ve formaci vyrazili za prvním cílem naší cesty. Kochacím tempem jsme krajinou dojeli do penzionu Vyhlídka kde jsme měli naplánovanou zastávku na oběd. Bohužel kuchař nezvládal takové množství strávníků a tak se náš odjez protáhl a to se ještě někteří členové oběda nedočkali.


Ale čas nás tlačil a tak jsme svižným tempem pokračovali na místo naší druhé zastávky. Byla to návštěva Bludných skal kde je vjezd časově plánován a nám se podařili přijet na poslední chvíli. Před vjezdem jsme se rozdělili na dvě skupiny. Zájemci o prohlídku bludných skal následovali mika a ti, kteří o skály neměli zájem pokračovali pod vedení Jardy z Úpice do posledního místa vyjížďky na tak zvané pstruží hody.
Naše parta pod vedením Milana po zaplacení poplatku za vjezd pokračovala na parkoviště u vstupu do Bludných skal. Tam jme opět zaplatili tentokrát za vstup do skal. Procházka ve skalách byla velice pěkná a i pro nás starší nebyla náročná jen to bylo místy o prsa.


Po prohlídce jsme se společně vypravili na poslední místo naší cesty kde jsme vystřídali první skupinu u posezení se usmaženým pstruhem. Ti to měli i s výstavou sportovních vozů.


Pro nás co jsme to neznali to byl zážitek. Pstruh na háček naskočil skoro okamžitě a dámy v kuchyňce nám je výborně připravili.


Než nám dámy rybu připravili tak přišla jediná sobotní přeprška a my jí přečkali v suchu. Při zpáteční cestě do Podola jsme už zase jeli po suché silnici.
Večer jsme opět poseděli v penzionu a ti z nás, kteří měli objednanou večeři si pochutnali na rožněném prasátku. Po večeři jsme si zase povídali a probírali co jsme všechno na motorkách prožili.



Postupně jsme se rozcházeli a ukládali se ke spánku. V kempu to měli opět s muzikou.
V neděli po snídani jsme se sbalili a po rozloučení se rozjeli do všech koutů naší vlasti s vidinou, že asi po cestě zmokneme.
Ze zpráv od členů na vlákně jsme se dozvěděli, že jsme se tomu někteří opravdu nevyhnuli. I přes to můžu zhodnotit tento sraz opět jako vydařený. Bylo to také díky mikovi, kterému patří dík za organizaci a za to, že pro nás sraz připravil.



3 komentáře:

  1. Prima reportáž,vše se vydařilo i přes komplikace v článku uvedené.Kopečky u nás a šutry v Polsku byly taky zajímavé.Miko - díky!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky organizátorům za zajištění srazu.Byl to fajn a příjemně prožitý víkend.
    Petrovi poděkování za výstižnou a hlavně rychlou reportáž.Tak zase příště.

    OdpovědětVymazat
  3. Peťo, článek je naprosto skvělý a dokonalý.
    Moc jsi mě pobavil svou "papírovou navigací" a dědkulínovými ňadry.

    OdpovědětVymazat