11.9.2017 - exkurze ve Škodě auto


Na našem setkání v hotelu SEN jsme se dohodli s naším členem Jardou Povšíkem, který je předsedou rady předsedů odborů kovo MB, že pro náš spolek může uspořádat exkurzi v Mladoboleslavské automobilce. 


Jak Jarda slíbil, tak také splnil a přišla od něj nabídka uspořádat exkurzi 11.9.2017. Sraz byl naplánován na parkovišti u muzea Auto Škoda v 9,30 - 10,00 hod. 

Této návštěvy ve Škoda auto se z našeho spolku zúčastnili. 

Alone, bazilišek, Bigbel, blaubod, BobyShrekOLD, boruli, Bronko, dedekbobmb, džeff s manželkou, Fanda, Fí-ďas, Hrabě-poky, Jobik se synem Petrem, Jurabrno, kodl535, miraXXL, motodědekMilan, MotodědekTonda s Růženou, petásek s Ivou, Phil_Marlowe, Ruda53, sanyťák, standa55 s Janou, Šabik, šéfíček, vaky, Viragodědek, Votec,

Doufám, že jsem na někoho nezapomněl.

Už při příjezdu na parkoviště bylo vidět, že je vše naplánováno do detailu. Vyhrazené parkoviště na které pan Mirek Kula přistavil auto, kde jsme si mohli odložit helmy a bundy, paní Jana Kozlová, která zkontrolovala docházku 


a pak nás doprovázela na návštěvu muzea Škoda. 


Muzeum Škodovek se nám líbilo a při prohlídce jsme si mohli zavzpomínat s čím jsme jezdili v našich mladých letech.







Po prohlídce muzea jsme se přemístili zpět na parkoviště, kde na nás čekal autobus, který nás pak vozil celý zbytek pobytu v Boleslavi a první zastávka byla před budovou odborů. Zde nás přivítala sekretářka Jardy Povšíka paní Šárka Petrová, která spolu s panem Milanem Šprenclem připravili celou administrativu a také zajistili bílého Karoga,


kterého jsme si mohli prohlédnout. Paní Petrová nás odvedla do zasedačky, kde pro nás bylo připraveno pohoštění, které pro nás s firmou Aramark ( tato firma zajišťuje strravování v celém podniku Škoda auto ) připravil Karel Hajzler. Pochutnali jsme si na kávě s koláčky, které upekli žáci 1. - 3. ročníku integrované střední školy kde učí manželka Jardy, naše členka Pilotka62.
Uvítací prezentaci s našimi fotkami připravil pracovník IT podpory pan Tomáš Masaryk. Předseda odborů Jarda Povšík nás seznámil, jak pracují a co vše pro zaměstnance Škodovky odbory dělají. Této prezentace se účastnil také místopředseda odborů Josef Zmrhal.


Další zastávkou, kam nás už pod vedením bývalého místopředsedy odborů  pana Vladimíra Kmenta autobus zavezl byla montážní hala M13 kde se montují Octávie. Přednášku z výroby připravil sám nejvyšší šéf výroby ing. Marek Jancák a v montážní hale nás doprovázeli pan Milan Řídký a Jiří Pleško. 
Bohužel byl program naplánován skoro na minuty a tak jsme prohlídku montáže museli ukončit a pod vedením paní Petrové přejeli do jídelny na velmi dobrý oběd. 


Po obědě nás čekal poslední bod nabitého programu návštěva Leteckého muzea Metoděje Vlacha. 


Ještě než jsme odjeli do muzea, tak jme projeli celou automobilku a Vladimír Kment nám k tomu podával velice zajímavý komentář.

Po příjezdu do muzea se nás ujal pan Vladimír Handlík, bývalý šéf Škoda-Energo, ředitel muzea a pilot, bývalý mistr a vícemistr v modelech ultralehkých letadel.
Muzeum je jeho dítě, žije pro něj a jeho výklad byl velice poutavý.



Po prohlídce muzea nás autobus zavezl zpět na parkoviště k našim motorkám. Poděkovali jsme panu Kmentovi za to, že se o nás vzorně staral, vzájemně se rozloučili a vyrazili k domovu.

Ještě jednou děkuji za nás za všechny všem pracovníkům Škoda auto za to, že nám připravili tak hezký den. Všichni jsme si to užili.

Virágodědek

V automobilce se fotit nesmělo a tak moc fotek nebude. Jen z muzeí.

Kdo by toho chtěl z výroby vidět více tak je možno TADY 
a více z muzea TADY
Poslal mi to NERO

Odkazy na fotky účastníků

Alone
blaubod
Virágodědek

3 komentáře: