21. - 23.6.2016 - výlet do muzea BMW



Výlet do muzea BMW.


V pořadí  již čtvrtý výlet do muzeí v Německu se letos konal ve dnech 21-23.06. do Mnichova, a kam jinám než do muzea věhlasné značky BMW.


Akce byla naplánována tak, abychom nemuseli spát v Německu a měli jsme dost času na prohlídku .


Účastníci výletu  měli sraz v Železné Rudě kde jsme přespali, ráno v sedm hod. jsme vyjeli do Mnichova, po prohlídce muzea přejeli zpět do železné Rudy, dali si večeři a po vyspání se rozjeli k domovům.


Ale od začátku..

Standa,  já, Bronko a Pražáček jsme na penzion jeli společně a sraz jsme si  dali v Praze na pumpě v Rudné v 13hod. Měli jsme v plánu si projít Železnou Rudu a v klidu si zajít na večeři  proto tak brzo. První přijel Bronko, měl to nejdál, poslední Standa, měl to nejblíž. Chvilku jsme počkali, zda se někdo nepřidá a po 13hod. jsme vyjeli. V Železné Rudě jsme byli okolo 16,30hod. a již nás vítala moravská „větev ve složení Lada s Helenkou a Lamaya s Aničkou. Již byli ubytováni. Po nás postupně najížděli, Jirka,  Petr a další, až jsme byli v plném počtu.

Prošli jsme si město a na večeři zašli do restaurace u Císaře, kde jsme si dali i dobrou Plzeň.


Ráno dle plánu jsme vyjeli v 7.hod. směr Mnichov. Cesta byla bez problému s výjimkou cíle, kde jsme trochu hledali kde zaparkovat. Situaci zvládl Standa, sehnal skříňky na věci a po 10.hod. začala prohlídka muzea.

Exponátů bylo tolik, že nemá smysl některé vyzdvihovat. Pro příznivce značky BMW a vůbec pro ty co mají rádi techniku, to bylo pohlazeni po duši.

Nejen auta a motorky, nýbrž i letecko motory a další technické lahůdky.

Krom muzea jsme si prošli i prodejnu BMW a bylo na co koukat.


Po 15.hod. jsme se rozjeli směr Železná Ruda. V celkem hustém provozu jsme se hned v Mnichově roztrhli a do penzionu dojeli ve dvou skupinách.

Následovala večeře a ráno okolo 9.hod. jsme se rozjeli směr domov.

Počasí jsme měli perfektní a myslím, že to byl podařený výlet.


Milamoto

Zůčastnili se

Alone, Bronko, Josef_GL_1200, Laďa s Helenkou, Lamaya s Aničkou, milamoto, motodědekMíra, Pražáček, samotář47, standa55,




Odkaz na fotky

Lamaya

1 komentář:

  1. Paráda, jako fanda a majitel BMW bych asi chrochtal blahem. Škoda, že jsem se o akci dozvěděl pozdě.
    Mira 56

    OdpovědětVymazat