5. sraz - kemp Dolce - 26. - 28.9.2014

  
Po loňské vyjížďce na počest našeho zesnulého předsedy Václava Krejčíka jsme se letos dohodli, že letošní sraz nazveme 1. ročník memoriálu Václava Krejčíka a budeme se snažit, aby to nebyl ročník poslední. Termín tohoto srazu je na svátek svatého Václava.

Na tomto letos pátém srazu bylo celkem 60 účastníků.

Ti co s námi pobyli v Dolcích.

Členové:

Alone, belinda, Bigbel, BobyShrekOLD, Bodlina1949, dědkulín, džeff, Endy58, Fí-ďas, Fik52, Fíra, Goodmen60, IrenaIris, izidorkulič, JanekAkvarista s Hankou, japepánek, Jaryci, Jindra47, Jirka16, Jurabrno, Kája51 s Janinou, Káňa140, Kareš, KodlB, kokin01, Lamaya s Aničkou, leo1200, Makája01, Méťa47, miko, Milamoto, motobaba, pája47, petasek s Ivou, Ráček s Jájou, sanyťák saporo, skyair s Aničkou, spacírek47, vaky, Viragodědek, Vojta750, 44822Tom se Zdeňkou,

Naši příznivci:

Jiří Vaniš

A tito se na nás přijeli podívat a zúčastnili se sobotní vyjížďky:

Hrabě-poky, Jarda z Úpice s Alenkou, Josef_GS_1200, Krejčík Roman, Krejčík Libor, MotodědekTonda, Taťka


Počasí v pátek, v den příjezdu nebylo nic moc, ale bylo mnohem lepší než při odjezdu s Lesanky, na které jsme vzpomínali a přáli si, aby nás to zase nepotkalo.

Po příjezdu to probíhalo stejně jako na všech srazech. Po ubytování jsme pospíchali se občerstvit a přivítat se s kamarády. Teplota jako na podzim a tak já jsem začal grogem. Povídali jsme si, vítali se s nové přijíždějícími a tak jsme to „ přečkali „ až do večeře. 

Po večeři přišli bratři Krejčíkové a probrali jsme s nimi organizační záležitosti a podrobnosti sobotní vyjížďky. Obsadili jsme skoro celou restauraci a měli si o čem povídat a tak nám čas rychle uběhl.

Odjezd na vyjížďku byl naplánovaný na 10.00 a tak byl čas vydatně posnídat. Roman s Liborem nám ještě řekli podrobnosti k vyjížďce a rozdali mapky s trasou. Pak jsme se oblékli do motorkářského, přivítali se s těmi, co ještě dorazili se s námi projet a stihli jsme i tradiční společnou fotku. 


Kolonu skoro čtyřiceti motorek vedl Jarda s Úpice s Alenou a na konci kolony to jistil Libor Krejčík. S kempu jsme odjížděli po mokré silnici a mraky byli hodně nízko. Jarda s Úpice nás bravurně vedl po trase vyjížďky. Na začátku vyjížďky jsme projeli Starými Buky kde Václav bydlel a pokračovali jsme na první kouřovou zastávku, která byla ve Svobodě nad Úpou na hranicích s Polskem. Pro nízké mraky jsme ani do Polska neviděli a tak jsme nevěděli, co nás čeká. Ale byli jsme překvapeni, když jsme sjeli na Polské straně do podhůří Krkonoš a tam nás uvítalo sluníčko. A tak jsme konečně zažili suché silnice a mohli jsme si cestu užívat. Na českou stranu jsme se vrátili nad Harachovem, kde byla druhá zastávka. Museli jsme počkat na část naší party, která se zadrhla v Polsku na semaforu. Po přestávce jsme pokračovali se zastávku u benzinové pumpy do Kořenova do restaurace „ hotel Příchovice „ kde jsme měli oběd.
Po obědě jsme pokračovali dále po trase přes Vysoké nad Jizerou, Vrchlabí, Černý Důl, Jánské Lázně, Svobodu nad Úpou zpět do Dolců.

Několik našich členů, kteří nejeli na velkou vyjížďku si pod vedením Endyho udělalo malou vyjížďku po okolí Dolců.

Do kempu jsme se vrátili už za slunečné oblohy a hned to bylo ještě veselejší. Po převlečení a hygieně jsme měli čas si prohlédnout areál kempu a samozřejmě si u venkovního stánku posedět a občerstvit se.

Po večeři pro nám bratři Krejčíkové připravili malé připomenutí na první sraz, který pro nás ve Starých Bukách připravil Václav Krejčík. Tak jsme na Václava zavzpomínali a připomněli si, jaký to byl skvělý parťák.
Roman a Libor pro nás připravili ještě překvapení v podobě výborných buřtů a tlačenky, které mohli zakoupit díky sponzorskému daru od nejmenovaného příznivce.
Čas rychle ubíhal, my jsme dobře bavili, ale nadešel čas a my se postupně rozešli spát.

Po probuzení nás uvítala mlha, ale už po snídani se mlha zvedla a svítilo sluníčko na modré obloze. Rozloučili jsme se s kamarády a vydali se na cestu domů. Po ránu bylo ještě chladno, ale postupně teplota stoupala a dojezd domů už byl příjemný. 

Tento sraz byl letos poslední na motorkách. Teď už nás čeká možná nějaký společný výlet, pokud ho někdo vyhlásí a na závěr sezóny se ještě setkáme na tradičním Mikulášském srazu v hotelu Bellevue v Jetřichovicích.

Na závěr mého povídání bych chtěl ještě jednou poděkovat Romanovi a Liborovi za uspořádání této vzpomínkové akce a také Jardovi s Úpice za to jak nás provedl po trase vyjížďky.

Tak kamarádi a kamarádky doufám, že se za rok zase v Dolcích na 2. ročníku memoriálu Václava Krejčíka zase potkáme.

Sepsal Virágodědek

Zde jsou odkazy na fotky a videa účastníků: 


motobaba

Viragodědek

Iren.iris

Jaryci

dědazdenda

Jarda s Úpice

4 komentáře:

  1. Vydařený sraz díky bratrům Krejčíkovým.Setkání s partou dobrých lidí.Ubytování i jídlo dobré:Tak,co si víc přát?Hlavně Všem hodně zdraví a mnoho km bez nehody.Tak jsem to viděl já!

    OdpovědětVymazat
  2. Petře dobře jsi svá slova nakladl. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Také se připojuji k poděkování za pěkný závěrečný sraz a těším se na příští setkání. Jurabrno

    OdpovědětVymazat