Výjezd na akci občanského sdružení ROCK KODIAKA - 19. června 2010




Místo konání : Sluhy, Středočeský kraj
Účastníci : Ajax, Fí-ďas, japepánek, Kocour1 a mnoho dalších motorkářů z jiných klubů
Na vlákně jsem se dočetl o pozvánce od motorkáře známého pod přezdívkou BaluJarda na akci konanou v obci Sluhy, Praha – východ. Jednalo se o třetí ročník dobročinné akce na podporu vozíčkářů pořádanou občanským sdružením ROCK KODIAKA, jejíž výtěžek je věnován právě vozíčkářům.
Nejsem typ motorkáře, který jezdí jen pro samotné ježdění, jezdím pro cíl. Tato akce se mi jevila jako dobrý cíl takže jsem se rozhodl účastnit.
Pokud se týká názvu KODIAK, ten je zřejmě odvozen od medvěda – dále cituji medvěd hnědý kodiak, nebo jen jednoduše kodiak (Ursus arctos middendorffi), je největší poddruh medvěda hnědého rozšířený pouze na souostroví Kodiak u jižního pobřeží Aljašky. Kodiak je spolu s ledním medvědem největším žijícím zástupcem své čeledi. Často bývá i více jak 3,2 m dlouhý a mnohdy váží i více jak 700 kg. Vzhledově se nejvíce podobá medvědu hnědému kamčatskému, od kterého se liší včetně velikosti i o něco tmavším zbarvením“


Hlavu tohoto medvěda má ve svém Nicku i organizátor akce ROCK KODIAKA - BaluJarda,

který tímto realizuje skutečně smysluplnou činnost na podporu vozíčkářů, a chci mu vyslovit poděkování. Pokud mi to dovolí zdravotní stav, určitě tuto akci v příštím roce nevynechám a budu jí v rámci svých možností i všude propagovat.
Počasí bylo přímo vynikající, takže jsem vyrazil směr Sluhy, Díky objížďce jsem lehce zakufroval, mimochodem jednalo se o úplně stejnou objížďku, která byla na stejném místě, poblíž obce Bášť, a na které jsem bloudil již před rokem při cestě na sraz Motodědků nad 60 do Brandýsa nad Labem (kde nás bylo ještě jen 8).
Dorazil jsem na místo asi po desáté hodině a na místě již byli dva Motodědci Japepánek a Fíďas, následně ještě dorazil Ajaxv.

Program akce byl připraven velmi dobře a na své si přišel každý. Probíhaly různé sranda soutěže jako běh na lyžích, nebo jízda na kole, které si ale jezdilo podle jiných pravidel nežli je běžné – při šlapání dopředu jelo dozadu atp. Japepánek s Ajaxem se aktivně účastnili většiny soutěží a mohu říci, že jim žádná legrace není cizí, jsou to bezva parťáci a baviči.
Hudba byla vynikající, decibely byly tak silné, že když jsem chtěl telefonovat, požádali jsme hudbu o malou přestávku. Akce měla bohatý doprovodný program: módní přehlídku, historický šerm, barmanskou show, fire show, exhibice kick-boxu, exhibice floorballových týmů vozíčkářů, soutěže nejen pro děti, vystoupení ochotnického divadla a další.


Kdo chtěl, mohl si na vyhraženém místě postavit stan a přespat do rána, tuto možnost využil Ajaxv.
Podle následně získaných informací Občanské sdružení Rock Kodiaka předalo vozíčkářům šek na částku 21.000,- Kč jako výtěžek z této akce, individuální finanční dar 10.000,- Kč věnoval motorkář Láďa z Přívor a dražbou věcných cen získali naši vozíčkáři dalších 10.300,- Kč.
Takže pro úplnost ROCK KODIAKA o.s., IČ : 22829946, se sídlem Sluhy 170, PSČ 250 63 p. Mratín, číslo účtu u České spořitelny a.s. : 2101284339/0800.
Zdraví Kocour

Žádné komentáře:

Okomentovat