Výlet do rekreačního zařízení Březka - 18. - 19.6.2010


Bylo 18.6.2010 kolem oběda, já stál u okna a řešil věčný motorkářský problém – jet či nejet? Celé dopoledne pršelo a bylo poněkud nevlídno.V poledne přestala padat voda, okolo druhé začaly v Chrudimi osychat silnice a tak bylo rozhodnuto. Naladil jsem navigaci a vyrazil okolo třetí do Březky. Když jsem se přiblížil k Jičínu vysela nad Českým Rájem ošklivá mračna a já začal pochybovat o správnosti rozhodnutí. Když mi navigace pod cedulí CAMP-RANČ-BŘEZKA zahlásila : „Dorazili jste do cíle cesty“ začínalo mžít. Cestu se ale podařilo absolvovat se suchou gumou.

Vstupní brána do kempu Březka

Podle mého očekávání z motodědků ani noha. Uklidil jsem motorku pod střech ubytoval se v docela příjemné chatce a zakotvil u piva a česnečky v příjemné hospůdce. Pan majitel se mi dost věnoval. Provedl mě po celém areálu , povyprávěl minulost kempu a vyjevil plány do budoucna.
O půl osmé dorazil JSOSO se svou paní a tím byla sestava pro páteční večer úplná. Večeře připravená místním,velice společensky založeným kuchařem, byla vynikajíc.

No nevypadá to úžasně

Hospoda se postupně zaplnila hosty a večerem provázela skvělá Country kapela DCM (děláme co můžeme). Během večera předvedli jak zvládají aerobik děti ze školy v přírodě.

DCM (dělám co můžu) a super kočky

Probudil jsem se sice do chladného, ale bezdešťového rána. No a přestal jsem být samotář. Dorazil JISOSO, Miko a Peťásek s paní. Po vynikající raní česnačce jsme v 10 hod.vyrazili na okružní cestu Českým Rájem. JISOSO nás vodil zajímavými zákoutími a doplňoval zastávky ještě zajímavějšími podrobnostmi o tom kudy projíždíme. Bohužel mě díky fotografování spousta těch zajímavostí unikla. Jedna ze zastávek byla u restaurace a rybníku Vidlák. Podle slov JISOSO se tu točil film“Jak dostat tatínka do polepšovny“. Tady se k nám taky přidali další dva motodědci – Pavelmazel a Kavec47.

Další cestou jsme se namotali do trasy automobilové soutěže veteránů „TATRA V ČESKÉM RÁJI“. Nutno podotknout,že mezi soutěžící jsme se nezapojili.
Dál nás neomylný lodivod (nebo motovod?) přivedl k restauraci CHLUM.Hospůdka na úžasném místě v úžasném prostředí. Tady jsme absolvovali polední siestu u dobrého oběda a dobrého piva – samozřejmě nealko.

Chlum

Odtud vedla cesta do filmové vesničky (bohužel si nepamatuji jak se jmenovala) s výhledem na Humprecht. Pak dál kolem chalupy Dády Patrasové na hrad Kost. Místy mi to připadalo,že na silničkách po kterých jezdíme by se nevyhnuly ani dvě větší motorky.

My a hrad Kost

No a protože čas pokročil, vedla už cesta do Sobotky na zahradu organizátora tohoto ježdění. Tam nám jeho paní připravila malé občerstvení a výbornou kávičku. Sem ještě na závěr dorazili Japepánek a Fi-ďas.

Občerstvení na závěr

I tihle dva to stihli

Závěrečná bilance tedy 8 motodědků na 8 strojích a velmi vydařená sobota. Počasí nám navzdory nepříznivé předpovědi připravilo slunečný den a tím pádem nás dobrá nálada provázela spolu s JISOSO Českým Rájem. Ti kteří nedorazili si mohou říct „ŠKODA“ a příště nás určitě bude víc.

Víc ze sebe asi nedostanu: Samotář47

Zůčastnili se:

Fí-ďas, japepánek, JISOSO, Kavec47, miko, Pavelmaze, petasek s Ivou, samotář47

Více fotek zde

7 komentářů:

  1. Paráda konkurence je zdravá :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc fajn výlet, ti co se nezůčastnili, mohou jen litovat. Organizátor Jisoso se vyznamenal, dobře připravená akce, dík.Peťásek

    OdpovědětVymazat
  3. Báječné, tak už na to nejsem sama a to je více než dobře.

    OdpovědětVymazat
  4. Kocour

    bezvadně zpracované, dobrá akce

    OdpovědětVymazat
  5. Díky Petře,pěkně jsi to vystihl.Ale je tu mnohem víc zajímavostí,ale to až příště.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím Jiříku Tebe i paní, skutečně lituju, že jsem se nemohl zůčastnit ale třeba to příští rok zopakujeme jako "po stopách výletu na Březku"?Nebo budeš zase pořádat nějaký výlet za krásemi naší vlasti a mě se povede zůčastnit.
    Mějte se krásně!;-)

    OdpovědětVymazat