13.7.2022 - Návštěva vojenského historického muzea Lešany

 

ELCid a mil750 přišli s návrhem 

Z důvodu nepříznivé předpovědi počasí na 1.7. pořadatelé mění termín na 13.7.

Od července je totiž otevřené vojenské historické muzeum Lešany, takže bychom ho navštívili, je prý hodně zajímavé. Po prohlídce bychom přejeli do Týnce nad Sázavou  ( cca 3 km  ) na oběd do restaurace U Vrtíšků. Prý je to velice slušná restaurace s lidovými cenami.  Když už budeme v Týnci, mohli bychom navštívit podnik Jawa Týnec n.S.  Z Týnce bychom přejeli do Strnadic  ( cca 27 km  ), kde bychom navštívili Retromuzeum. ( To zná právě Míla Koucký ). Po prohlídce bychom mohli jet navštívit " Čapí hnízdo ", ( cca 10 km  ) a tady bychom se mohli rozjet domů.  Celková délka výletu přibližně 40 km. 

 Přihlášení:

ELCid, mil750, Alone, luhen1, Blaubod + 5, pepededek, motodědekMilan, 

21 komentářů:

  1. Jenom malá připomínka. V této oblasti jsem dělal poslední společný sraz Iron Dogs a Motorkářů přes...Retromuzeum bylo na programu na srazu předešlém. Někteří se "trhli", že už tam byli. V restauraci U Vrtišků jsem měl zamluvený oběd pro 50 lidí, po návštěvě Jawy v Týnci. Někteří do Jawy nejeli, někteří nechtěli čekat na čas oběda a zmizeli. Do restaurace nás přijelo 11 a majitel byl naštvaný, že drží rezervaci pro tolik lidí. Pak mně nějak přestalo bavit společné srazy dělat. To ale nemá s návrhem nic společného, jenom to ve mně vyvolalo vzpomínky. Hospoda je dobrá, ceny také, personál ochotný a majitel je motorkář. Retromuzeum je zajímavé a pokud vás bude provádět majitel, je to velmi zábavné. Lešany také dobré. Miloš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad to dopadne tentokrát lépe, uvidíme. Restauraci jsem nezamlouval, páč zatím nevíme, kolik se nás sjede.

      Vymazat
  2. Chtěl bych to uvést na správnou míru,nejedná se o organizovaný sraz jak bylo uvedeno ale o výlet.Takže kdo chce ,přijede a setkáme se na parkovišti u voj.muzea.Nebylo by na škodu písnout sem nebo sms na 606388988 kdo by chtěl oběd aby se udělala případně rezervace (dle počtu).Doufejme ,že nám ten nahoře pošle nějaké slušné počasí.Ahoj. Miloš.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj rad bych přijel. Sraz na parkovišti muzea v 11 hod? Dam to do navi pak se uvidí, oběd není důležitý, hlad už jsem neměl ani nepamatuju. Spíš na kus řeči. Pak pojedu za zdenou na dovoleneu.
    Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano sraz v 11,00h na parkovišti hned u muzea.Není to přímo v Lešanech ale 2,5km směr na Krhanice.Záleží odkud pojedeš. Miloš.

      Vymazat
  4. Myslim že v jawě nás nic zajímavého nečeká. Jsou to experti👎na ,"využití" dotací...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice píši anonymovi, což obvykle nedělám, ale pravdou je, že Jawa opravdu není to co bývala. Jestli jsou experti na využívání dotací nevím. Nejsem ekonom a ani nemám podklady k jejich firemní ekonomice a přehled o čerpání dotací. Mic méně když jsem tam zařídil exkurzi tenkrát na tom srazu, tak byly k vidění zkušebny a účastníci si mohli jízdou vyzkoušet všechny jejich tehdy vyráběné modely, což si myslím pro skutečné motorkáře zajímavé bylo. Do továrny vás nikdo nepustí a jejich nové muzeum je veřejnosti nepřístupné. Když jsem v něm chtěl dojednat návštěvu, tak mi ředitel Jawy odepsal jinými slovy, že to muzeum nedělali kvůli tomu, aby tam chodil obyčejný plebs.

      Vymazat
  5. Zatím se kolem návštěvy Lešan mlátí prázdná sláma. Kdo pojede? Žádní zájemci? Polabská větev by ráda věděla kdo je přihlášen. Neradi bychom jeli sami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě tam nebudete sami vždy jede víc lidí něž se přihlásí no a Jawu nemá cenu řešit buď nás pustí a nebo ne.... Snad se z toho nikdo nezhrouti macgyver 55

      Vymazat
  6. Zatím má zájem 6 + 1 baťůžek.Kolik by vás asi tak jelo? Na prohlídku muzea v podniku Jawa Týnec ,chce p. ředitel znát počet lidí a dostavit se na 14,00h do továrny.Ještě s ním budu mluvit a případné info bude tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z polabské větve má zájem 4 - 5 + 1 baťůžek. Přesný počet dám ve čtvrtek, počasí nevypadá příznivě.

      Vymazat
    2. Ahoj, s tím počasím uvidíme, naděje umírá poslední. Moje rosnička také říká dopoledne sucho, odpoledne mokro.

      Vymazat
    3. Pokud bude počasí,prijedu Pepededek.

      Vymazat
  7. Ahoj. Uvažuji o účasti v Lešanech. S ostatním programem na mě neberte ohled. Uvidí se co bude.
    Alone

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj ,vzhledem nepříznivému počasí ,které bude v pátek(dopoledne hezky ,odpoledne déšt a bouřky až do večera),tak se výlet Lešany voj.muzeum ,Jawa Týnec n.Sázavou,Strnadice retro muzeum,Čapí Hnízdo ,odkládá předběžně na 12.7.2022 . Miloš.

    OdpovědětVymazat
  9. oprava :předběžně na 13.7.2022 . Miloš.

    OdpovědětVymazat
  10. Jestli platí termín 13.7.2022 v 11:00 na parkovišti u muzea,tak bych přijel. Program pro mne není důležitý, přizpůsobím se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Termín 13.7. platí, snad nebudou "padat trakaře" . Mohl by to být zajímavý výlet.

      Vymazat
  11. 13.7. se také zúčastním. V 11:00 budu na parkovišti a další program dle dohody na místě.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, počasí nám tentokrát přeje ,takže v 11 h v Lešanech na parkovišti u muzea.Na 13,00h je rezervace v restauraci U Vrtíšků v Týnci n.Sázavou.Protože návštěva podnikového muzea Jawa v Týnci n.S. odpadá (pan ředitel to z pracovních dúvodů zrušil),tak až se nám bude chtít,přesuneme se z restaurace do Strnadic kde je retroautomuzeum a potom bychom navštívili na ukončení výletu Čapí hnízdo ,kde bychom se rozloučili.Ahoj , Miloš.

    OdpovědětVymazat