13. - 15.7.2018 - sraz v hotelu Kapitán


Tak máme za sebou již druhé setkání v hotelu Kapitán. První bylo Mikulášské setkání v roce 2016.
Tentokrát nás osvědčení organizátoři samotář47 s Domi.1 do hotelu Kapitán pozvali v tomto prosluněném červencovém víkendu.


Tohoto setkání se zůčastnili.

Přes jednu nebo dvě noci to byli:

belinda, biker.all, BobyShrekOLD, Bronko s Vendulkou, dědkulín, Domi.1, Fik52 s Jiřkou, Fíra, Goodmen60 s Makájou01, Hafik1 s Hankou, JanekAkvarista s Hankou, JankaK s Petem45, Jarys55, Jindrix s Hankou, Jirnys, Jurabrno, Káňa140, Kareš, kokin01, Laďa s Helenkou, Lamaya s Aničkou, luhen, Maccouch s Hankou, Medy2, Méťa47, Mikni, motodědekMilan s Majkou, MotodědekTonda s Růženkou, Neep s Jaruš52, oldthomas, PadlýAnděl s ĎáblíkemPadlýho, petásek s Ivou, Phil_Marlowe, Pražáček s Alenkou, Přikryl Václav, Ráček s Jájou, samotář, sanyťák, saporo, skyair s Aničkou, vaky, Virágodědek se Zdeňkou, Zajda6, zajicjedna s Alenkou,  

Přijeli se na nás podívat:

dědazdenda, fík1943, Hrabě-poky, paullo61, střelec, šéfíček, Jolka Krajcigrová se synem, Regi obrovská, Šimkovi, 


Samotář47 byl nejenom organizátor tohoto srazu ale také o tom něco sepsal a za to mu také patří dík.


Sraz Hotel Kapitán 12.-15.7. 2018

   Pokusím se napsat o tomto srazu, jak jsem ho viděl já. Soudit to, jestli byl dobře připraven a jestli byl zajímavý nepřísluší pořadateli, ale účastníkům.

Tak pár slov k vlastnímu průběhu srazu. Páteční ráno nás přivítalo příjemným počasím a dávalo naději, že vydrží po celý víkend. Ostatně tak jsem to měl i objednané.

   První účastníci, Skyair s Aničkou dorazili ve 12.30. Pak už se začal hotýlek pomalu plnit. Poprvé jsme se všichni pohromadě sešli u večeře. Po večeři jsme obdarovali dva naše členy (Skyair a Saporo), kteří měli v uplynulém týdnu narozeniny - lahví 3,5% selského mléka. Od provozovatelů restaurace jsme dostali dort s desítkou a oni od nás perníkovou podkovu k jejich 10. výročí společné cesty životem.

   Rozdali jsme si startovní čísla na sobotní Orientační jízdu. Tam mě trochu překvapil malý počet zájemců. Asi jsem měl zvolit nějaký jiný název pro tuto vyjížďku. Orientační jízdy se někteří asi zalekli. Pak už následovala volná zábava, která byla přerušená jen druhou večeří a překvapením večera - tříapůl minutovým ohňostrojem na oslavu 10. aktivní sezóny našeho spolku. Celým večerem nás provázela hudební skupina TAXIS, která byla odměňována častým potleskem.

   Sobotu jsme tradičně zahájili snídaní. Start prvního účastníka Orientační jízdy byl stanoven na desátou hodinu. Z 15 přihlášených v pětiminutových intervalech odstartovalo 14 motorek. Na to, že na místě bylo kolem 40 motorek, byla účast slabá. Je to škoda, protože příprava této, pro naše setkání novinky, si vyžádala dost času a úsilí. Odměnou ale bylo, že ti kteří se zúčastnili byli spokojeni a jízdu si užili. Vítězem jízdy se stal a cenu obdržel Pete45.

   Ostatní účastníci si vyjeli na vlastní projížďky po okolí, někteří zvolili vlastní pohon a vyjeli na šlapadlech po hladině Sečské přehrady, někteří dali přednost slastnému nic nedělání a přijímání slunečních paprsků.

   Následovala večeře a po ní 3 soutěže, kde účast byla naopak hojná.

Soutěž v hodu šipek na cíl – zůčastnilo se 38 soutěžících - zvítězil Luhen1

Soutěž v hodu tenisového míčku na cíl (půllitr) pro dvojice – zůčastnilo se 17 dvojic – Zvítězila dvojice Marcelka ,Padlý Anděl

Soutěž v rychlosti zatloukání hřebíků do špalku – zůčastnilo se - 7 žen - zvítězila – Marcelka od Padlého Anděla - 24mužů – zvítězil - Laďa

Jak je vidět, v soutěžích měla trochu převahu „Brněnská klika“

Pak už jen posezení a povídání o všem možném.

   Nedělní ráno tradičně snídaně a pak postupné odjezdy domů Jako poslední opustili prostory konání srazu ti, kteří přijeli první - Skyair s Aničkou. A tak by to mělo být. Užít si celého pobytu naplno.



Ceny do soutěží nám věnovali AUTOPŘIBYL J+J s.r.o. Nákle 24 a MOTOBIKE Bylany.



A teď ještě pár slov z pohledu pořadatele.

Předně se velice omlouvám, že nebyl dodržen program srazu a já zapomněl omluvit neúčast Josefa Macháčka v sobotu večer. Přislíbil účast, ale telefonicky se omluvil, že je v zahraničí a přilétá až v sobotu večer.



Neodpustím si několik poznámek pro nás, jako účastníky srazů. Veškeré informace o srazech jsou vždy zveřejněny na našich stránkách a je tam vždy jméno pořadatele. Proto mi připadá zbytečné telefonovat do místa konání srazu a zjišťovat jestli je ještě volno, kolik je účastníků, kolik to stojí a podobně. Všechny dotazy vám rád zodpoví pořadatel. Ví o tom zpravidla nejvíc.

Již v době, kdy jsem já začal navštěvovat restaurace a to je hodně let, tak platí zákaz konzumace vlastních potravin a nápojů v prostorách restaurace. (Pokud není domluveno jinak) Proto si neděláme dobrou vizitku, pokud tuto elementární zásadu porušujeme.

Dále pokud někdo není přihlášen a rozhodne se sraz navštívit s tím, že předpokládá se ubytovat a stravovat v rámci srazu, není nic jednoduššího, než zvednout telefon a domluvit se s pořadatelem.

Ví o tom, jak jsem již napsal, nejvíc a každý udělá vše proto aby vyhověl a daleko snadněji to jde, když je připraven.
Každý, kdo se ujme pořadatelství (nikoliv jenom zajištění ubytovacích kapacit) to dělá proto, že to dobrovolně dělat chce, chce abychom se setkávali, dobře se bavili a trávili čas v příjemném kolektivu. Tak jim to, pokud možno, nekomplikujme.



Na druhou stranu je zase dobré, aby se pořadatel dozvěděl od nás, co se nám nelíbilo, s čím jsme nebyli spokojeni. Příště se určitě bude snažit se nedostatků vyvarovat.



Děkuji všem, kteří se zúčastnili a kteří věnovali svůj čas tomu, aby tento článek přečetli.

Samotář 47



PS. Ještě se budu snažit zkopírovat všechny vaše básně a poslat je Petrovi tajemníkovi, aby je umístil na stránky. Bylo by škoda, aby jejich existence skončila jedním přednesem na srazu.


  Prvním bodem, který se musel na orientační jízdě splnit byl:

1) Složit báseň o 2 verších na téma 10. výročí založení spolku Motorkáři 60+ 

A tak sem vkládám ta literárni díla, která nás všechny při jejich prezentaci pobavily.






Jak jsme si to užívali, se můžete podívat na spoustě fotografií.

Odkaz na fotky a videa

Hafik1

Pete45

Makája01

luhen1

samotář47

Neepovi

Marcelka od PadléhoAnděla

Virágodědek

JanekAkvarista


Níže jsou překopírovány příspěvky z našeho fóra na " Motorkáři cz "  

13 komentářů:

  1. JanekAkvarista

    Chválit pořadatelé srazu v hotelu Kapitán je nošením dříví do lesa, ale přesto - není jiná cesta! A proto velikou pochvalu skládáme a za vše, co jste pro nás připravili, ještě jednou děkujeme. Kachnička se už v troubě peče, ta nám nikam neuteče. Protože to domů kousek máme, foto honem přikládáme

    OdpovědětVymazat
  2. Také já se připojuji s pochvalou. Všechno bylo super, nejvíce sobotní program a i to počasí Petr zařídil parádní.
    Domů jsme dorazili bez problémů ve 13:00 a při prohlížení fotek si budeme připomínat jak jsme si to užili.

    OdpovědětVymazat
  3. BobyShrakOld

    Hlásim OK doma. Vďaka.

    OdpovědětVymazat
  4. petasek

    Také jsme v pořádku dorazili domů. Velký dík patří organizátorům za krásný sraz, zase jste zvedli laťku. Těšíme se na další setkání. Peťásek a Iva

    OdpovědětVymazat
  5. samotář47

    Děkuji všem, kteří se zúčastnili našeho víkendového setkání. Snad jsme se dobře pobavili a strávili spolu 2 příjemné dny. Svoje hodnocení srazu z hlediska pořadatele pošlu Petrovi tajemníkovi co nejdřív. Ještě jednou DÍKY.

    OdpovědětVymazat
  6. Jsme nadšeni, bezva lidi a dík organizátorům. Hafík byl tak nadšený, že složil básničku.
    Motorkáři v plné kráse,
    sešli se dnes na terase.
    Oslavují z plných plic,
    nemohou být bez silnic.
    Před deseti lety založení,
    zůstali si stále věrní.
    Ženy, muži v plné síle,
    dosáhno vždy svého cíle.
    Ať jim (nám) to dál vydrží,
    ať se vztahy utuží.
    Hanka s Hafíkem.

    OdpovědětVymazat
  7. Děkujeme organizátorům a Všem zůčastněným bezva víkend.Všechno super.Pražáček a Alena

    OdpovědětVymazat
  8. Neepovi

    Ahoj kamarádi, domů jsme dojeli rychle a v pořádku. Petrovi Samotářovi moc děkujeme za sraz . A bojovka byla super ! I když jsme nevyhráli, moc se nám líbila. Dnes jsem nahrála fotky. Tak vám je posílám.

    Zdravíme všechny. Jarka a Jožka

    OdpovědětVymazat
  9. luhen1

    Děkuji Samotářovi a Domi za uspořádání prima setkání na Seči . Dnes jsem dotřídil fotky z tohoto setkání a vyjížďky po okolí (Bronko,BobyShrek,Pražáček). Před Lipnicí jsme chytli pořádný přívalák,ale než jsme dojeli na hotel,tak jsme byli skoro suchý .
    Všechny zdraví a na další setkání se těší Luhen

    OdpovědětVymazat
  10. Také se připojuji s poděkováním za sraz. Jenom malá drobnost. Samotáři, když jsi společně se všemi ten Jamajský rum pil, tak Ti to evidentně nevadilo?! Pili jsme ho všichni na terase a ne v hospodě, donesl jsem i svoje skleničky. Takže nemám pocit, že by hospocký utrpěl nějakou újmu. Zdraví Jurabrno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Juro. Tvůj Jamajslý rum jsem s vámi nepil. Asi bych neměl připomínku, pokud bych se sám účastnil. Jestli sis nevšiml měl jsem u stolu pro prezentaci 2 láhve obyč. rumu na přípitek na uvítanou a ten jsem zakoupil v restauraci. Ale pokud opravdu nechápeš, že konzumovat vlastní alkohol v restauraci se nedělá, pak nemám už co říct. Přeju hezký den.

      Vymazat
    2. Protože jsem Jamajský rum na terase na Jurovo zdraví pil také,mám malou poznámku.Na většině masových akcí jakou byl náš sraz (65 lidí),je střídmá a ,,jako by utajená" konzumace vlastního alkoholu tolerována.Vzhledem k další útratě 65 lidí nemyslím, že by provozovatel utrpěl vážnou ztrátu a to i za předpokladu vystavování dokladů.To je jen můj názor.Mějte se fajn

      Vymazat
  11. Samotáři, je to úsměvné. Když jsi ke mně přišel a řekl:"Kdo mi to konkuruje s moji kořalkou" - nalil jsem Ti panáka jako všem ostatním. Že se v hospodě nepije vlastní alkohol, to určitě víme všichni. Je třeba ale umět rozlišit situaci. Pro mně je tento výsledek do budoucna ponaučení. Jurabrno

    OdpovědětVymazat