Úprava podmínek členství



Přátelé, kamarádi motorkáři, vyznavači jedné stopy.


Když jsem dával dohromady spolek „ Motorkáři nad 60 let „ a také založil fórum tohoto spolku tak jsem chtěl, aby se dali dohromady lidé se zájmem o motorky, společné ježdění a případné setkávání.


Jediné podmínky  pro naše členy  jsem sepsal do dvou odstavců, které jsem chtěl a hlavně myslel, že budeme všichni dodržovat .


Jako člen nemáte mimo slušného chování k ostatním členům žádné povinnosti. Neplatí se žádné příspěvky a účast na akcích je dobrovolná. Zatím se nenašel mezi námi nikdo, kdo by se nad ostatní povyšoval kvůli titulu, motocyklu nebo bankovnímu kontu a všichni chceme, aby to tak bylo i nadále. 


Na našich srazech a také na našem fóru na Motorkářích cz se také snažíme vyhnout politickým debatám. Při počtu členů kolik už nás je, je samozřejmé, že nemáme všichni stejné názory a tak nechceme, aby nás to rozdělovalo. Našim společným zájmem by měli být motorky a dění kolem nich.



Chtěl jsem a chci nadále, abychom byli spolek ryze apolitický. Pokud to někomu nevyhovuje, tak se samozřejmě může realizovat někde jinde.



Jak to dopadne, když se toto pravidlo nedodrží jsme se mohli v posledních dnech přesvědčit. A to máme štěstí, že dost velká část našich členů na naše fórum nechodí a nebo se nevyjadřuje.



MotodědekTonda vložil komenář " Kdo pojede doprovodit Noční Vlky na Olšanské hřbytovy? "


A tím to začalo. Bylo k tomu 25 komentářů od  14 členů s výsledkem, že dva členové požádali o zrušení členství.



Chtěl jsem, aby v našem spolku bylo co nejméně omezení, ale po dlouhém uvažování jsem dospěl k tomuto závěru.

Oslovím osobně všechny naše členy s návrhem na doplnění druhého odstavce.



Na našich srazech a také na našem fóru na Motorkářích cz se také snažíme vyhnout politickým debatám. Při počtu členů kolik už nás je, je samozřejmé, že nemáme všichni stejné názory a tak nechceme, aby nás to rozdělovalo. Našim společným zájmem by měli být motorky a dění kolem nich. Pokud nesouhlasíte s tímto omezením a chcete se politicky angažovat a projevovat, tak se do našeho spolku nehlašte.



Pro stávající členy by platilo -  pokud  nesouhlasíte s tímto omezením a chcete se politicky angažovat a projevovat, tak se z našeho spolku odhlašte.



Pokud s tím budete souhlasit, tak bych u těch členů, kteří ve spolku zůstanou, ale neodolají pokušení a vloží příspěvek s politickým podtextem  tento smazal. Nechci být cenzorem, ale chci, aby to ve spolku fungovalo.



Toto jsem sepsal po dlouhé zvažování a přemýšlení jak se mám zachovat. Pokus s tímto mým rozhodnutím nebudete souhlasit, je na vás, jak se zachováte.



Spoustu v pohodě najetých kilometrů vám všem přeje

tajemník
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Když jsem před měsícem vkládal na naše stránky článek „Úprava podmínek členství „ tak jsem očekával, jaká na něj bude reakce. Proto, že vím, že ne všichni členové naše stránky sledují, tak jsem ještě všem členům poslal také email.


Po měsíci můžu konstatovat toto. Reagovalo 189 našich členů. Na stránkách 104 členů a emailem 85. Výsledek je tento.


lachtan123, Opl, žebál a Oldakom požádali o zrušení členství.


Alone, standa55, Valášek, NERO a areduk mají k této úpravě podmínek členství připomíky.

Ostatní členové s doplněním podmínky členství souhlasí.


Proto, že těch co souhlasí,  je naprostá většina, tak jsem se rozhodl úpravu podmínky členství provést.


Etickou komisi utvářet nebudu, vezmu funkci „ cenzora „ na sebe. Věřím ale, že to nebude třeba.

Děkuji většině členů za podporu a bylo by fajn, kdybychom takové problémy už nemuseli řešit. Vždyť lepší je řešit kde a s kým se na motorkách potkáme.

tajemník 

112 komentářů:

  1. Myslím, že v této době je to rozumné řešení. Časem se asi přijde na to, že bude třeba těch pravidel stanovit víc, pro víc situací. Nechci předvídat, jenom vycházím z mých zkušeností s vlastním klubem. Za mně souhlas s výše uvedenými pravidly. Miloš

    OdpovědětVymazat
  2. Nepatrim mezi ty nejstarsi ale vzdy jsem si vazila toho ze berete zivot z gracii. Vite ze uz vzhledem ke svemu veku a zkusenostem je dulezite zdravicko a mit okolo sebe pratele se kterymi je vam dobre.Vite ze se muzete jeden na druheho spilehnout a kdyz nekdo z vas upadne ostatni mu pomohou se zvednout.To je to proc jsem mezi vami rada. Neresili jste politiku a umite brat veci s nadhledem Neverim ze by vas dokazala rozdelit politika.Ja plne souhlasim s Petrem a verim ze vsichni zustaneme pohranedi i kdyz jsme daleko. Dulezite je byt koleckama dolu a mit sebou dobrou naladu.Souhlasim s upravou stanov i kdyz verim ze ze rozum nakonec zvitezi.Nepokazte si to pekne co jste si dokazali vybudovat. Byla by to skoda. pPreji vsem pekny den a verim se se vsichni kdo se tesi na Sumavu uvidime ve zdravi a dobre nalade a uzijeme se vitr ve vlasech ....Gedtitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj lidi, nejezdíme s partou často ale zase se potkávám s motorkáři nad 60 u akcí : Motorkářů v jedné stopě: v Potštejně. Pravda že mě nikdy nenapadlo tahat politiku na dvě kola Je dost na tom ,že se vlastně politizovali občas motorky ,kdo má HD, nebo rejži .....ona ta motorka neví kdo na ní sedí a co má v hlavě.Potkal jsem -motorkáře-kteří vůbec nevědí proč to vrčí....ale o politice se nebaví. Filosof by zastával názor, že politika je vlastně všechno i jaké bude počasí ,kolik stojí benzín a kam pojedeme ,jasně i aby se nikomu nic nestalo.
      Ale Petře i já s tebou souhlasím . Politika je prevít a stejně jí vlastně nikdo nerozumí a nemá se tahat k motorkám . Ničí vztahy ,dokáže znepřátelit i jinak slušné lidi.
      Navazuji na Lenku , hezké počasí ,potkávat se na motorkách a jedno na jakých .Jenom když vrčí a smrdí benzínem. Hlavně zdraví a mít pár přátel se kterými se člověk i po roce rád vidí a na které je spolehnutí.
      Říká se že svět je krásný z koňského hřbetu a z motorky.
      Lenka píše že nevěří ,že by nás rozdělila politika ,k tomu není co dodat.
      Hezký večer,krásný den a vážení, jsme tady jenom na chvíli a tak si tu chvíli nekažme.
      Franta Novák - Bazilišek

      Vymazat
    2. Souhlasím. Měli jsme partu cyklistů, kterou rozbily politické debaty...
      Bavme se raději o ženách :-), vínu a častěji zpívejme!
      Monti 2

      Vymazat
  3. Plně s Tebou souhlasím a jsem velice rád,že mohu být členem klubu

    OdpovědětVymazat
  4. Za mě - souhlas. Rozumné opatření. Chci zůstat i nadále ve spolku motorkářů a příští rok bych se měl vrátit definitivně z ciziny a poté se budu moct akcí zůčastňovat. Miroslav Komůrka ( ElCid )

    OdpovědětVymazat
  5. Naprostý souhlas.Kde se řeší politika tam se to akorát hádá.

    OdpovědětVymazat
  6. To je jasné, diskusi jsem sledoval zezačátku s pobavením později se znechucením a jen jsem kroutil hlavou. Nové podmínky samozřejmě přijímám. SlonPetr

    OdpovědětVymazat
  7. dědeknavrátilec16. května 2018 v 17:07

    Petře,nelze jinak než souhlasit.

    OdpovědětVymazat
  8. Pod tohle bych se taky podepsal. Politika sem prostě nepatří, na to jsou jiná fóra.
    Souhlasím s novými podmínkami.

    jarizz

    OdpovědětVymazat
  9. Plně souhlasím s novými podmínkami!
    Pavel Skyair

    OdpovědětVymazat
  10. Patřím mezi první členy tohoto spolku,v posledních letech jsem se nezučastnil moc srazů. Čtu ale pravidelně naše stránky. Tento problém s politikou tady byl již několikrát a dali jsme si slovo že to sem nepatří.K tomu by jsme neměli potřebovat už žádná pravidla , divím se že v našich letech toto slovo neplatí.Petře souhlasím s tebou a chci nadále zůstat v tomto spolku. V.Farka ČB

    OdpovědětVymazat
  11. Jak jsem Ti psal: Souhlasím s omezením i mazáním. Bohužel, moc aktivní nebudu. Stařec Petr

    OdpovědětVymazat
  12. Souhlas lépe bych to nevyjádřil :-) Kavec 47

    OdpovědětVymazat
  13. Jsem pro to, aby spolek zůstal apolitický - možností angažovat se je celá řada i jinde... oldthomas

    OdpovědětVymazat
  14. Do klubu "motorkáři nad 60 let" jsem vstupoval v roce jeho založení jako celoživotní motorkář mezi stejně "postižené" motorkáře. Mezi členy nejsem příliš vnímaným členem, protože na klubové akce téměř nejezdím, na klubové stránky nepíši, protože to neumím, ale otevřít je umím a tudíž příspěvky členů čtu . A jak píše tajemník - poslední dobou jsem registroval politikou deformované příspěvky členů, kteří zřejmě mají potřebu do všeho politiku míchat ! Nelíbí se mi to, ale z klubu odejít nehodlám - z klubu musí odejít ti, kteří bez toho, aniž by politikou otravovali svoje okolí, žít nemohou !!! Názory jim nikdo nebere, nikdo jim neupírá právo názor mít, ale oni musí ctít názor většiny členů našeho motorkářské klubu , kteří si tady politické názory nepřejí !! Z mých vět je zřejmé, že se změnou podmínek členství plně souhlasím !!! Míra Veterán 34

    OdpovědětVymazat
  15. Ktomu co Petr napsal neni co dodat, mali nekdo s politikou problem, tak at si ho řeší nekde jinde a nerozvraci tu super partu. A ještě lepší je vubec nereagovat.Kolama dolů a nám už obvzlášť !!!! Kares

    OdpovědětVymazat
  16. Plně souhlasím s novými podmínkami
    Helča

    OdpovědětVymazat
  17. Papá-Pedro
    Jsem všema deseti pro.

    OdpovědětVymazat
  18. Jsem trochu ostudou tohoto spolku, jako jeden z prvních zakládajících se akcí neúčastním, máme svoji bandu. Nicméně se nikdy neuhlídá, aby se někdo nevyjádřil jinak, než se to ostatním líbí. Nejde téměř 400 členů mít v lati, to se nepovedlo ani straně. Já osobně bych z toho tragedii nedělal. Mě nevadí, že se hlupáci vyjadřují neuctivě a napadají je, že jezdí na amerických motorkách. Mě dorazilo, že tento argument použil zdejší člen, který mimochodem jezdí na BMW. To jste neviděli na čem jezdí převážná část českých motorkářů? Jawa to rozhodně není.Nejprve jsem si myslel, že skončím také, ale nakonec nikomu neškodím, pravidelně prohlížím vše okolo našeho spolku, ale toť vše. Ale přeji Ti petře pevné nervy a neutuchající elán.
    Jarda z Úpice

    OdpovědětVymazat
  19. Plně souhlasím. Ilča535

    OdpovědětVymazat
  20. Petře souhlasím s tebou. Vendis51

    OdpovědětVymazat
  21. Já s těmi pravidly plně souhlasím. Jak správně píšeš, politiku tam zatáhli motodědek Tonda a dědoušek a další kolaboranti. Proto jsem musel reagovat a proto musím reagovat i nyní. Končím své členství, jelikož nevím o čem bych se s nočními vlky mohl bavit. Je mi to líto, jelikož je tam mnoho dobrých kamarádů ale s těmi se mohu setkat i jinde.

    OdpovědětVymazat
  22. Naprostý souhlas. Do tohoto klubu politika nepatří. Pokud chceme zůstat pohodáři, nechme politické názory doma. Když jedu s přáteli na vyjížďku, nedohaduju se ani kde si dáme kafe. Samozřejmě jen pokud je po mým :-)
    Štěpán vulgo Pekáč

    OdpovědětVymazat
  23. Cokoli bych řekl, bylo by jen opakováním již řečeného. Naprosto souhlasím.
    Mirek Mirago Žallmann

    OdpovědětVymazat
  24. motodědek Milan16. května 2018 v 19:17

    S doplněnými podmínkami souhlasím a chci se dále setkávat s motobabkami, motodědky i jejich baťůžky. Hlavně pohodu, klídek a kolama dolů.

    OdpovědětVymazat
  25. Souhlasím a dosud jsem dodržoval.
    Hanys50

    OdpovědětVymazat
  26. Jirka 16

    Souhlasím s doplněnými podmínkami .

    OdpovědětVymazat
  27. Plně tě podporuji, i demokracie má své mantinely. Pokud má něco dobře fungovat, musí to mít řád! -HAD-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš, že je vhodné, aby ses na stránkách klubu, jehož nejsi člen, vyjadřoval k tak privátní klubové záležitosti, jako je úprava podmínek členství v něm? Máš naprostou pravdu, i demokracie má své mantinely. Miloš

      Vymazat
  28. Ahoj Petře, cítím, jak tě to trápí a určitě nejsi sám. Takže za mě - plný souhlas s novými pravidly i s tím, že máš jako náš "boss" a hlavně správce našeho webu plné právo smazat nevhodný příspěvek.
    A tady je malá citace z obecných pravidel chování na internetu, které jsem vytáhla z chovani.eu: Na internetu jsme většinou anonymní, nebo vystupujeme jen jako fotka se jménem. Dost často se k druhým chováme jinak, než bychom to dělali ve skutečném životě. Jak tedy na správné chování na internetu? Sepsali jsme pár pravidel, která se podle nás často porušují.

    Všichni jsme lidé

    Nezapomínejte na to, že na druhém konci komunikace je člověk. Proto ho svým chováním neurážejte a neponižujte. Dalo by se říci, že nikdy nepište druhému něco, co byste mu nedokázali říci z očí do očí.

    Buďte ohleduplní k ostatním


    Neprovokujte a nenechte se vyprovokovat

    Na každé diskuzi se objevují takzvaní “flameři” - lidé, kteří chtějí rozpoutat hádku. Po čase zjistíte, že to bývají často ti samí lidé. Nenechte se jimi strhnout a nereagujte na jejich příspěvky.

    Dodržujte konkrétní “netiquettu”:

    Každé fórum a každá internetová skupina má svoje vlastní pravidla, takzvanou “netiquettu”. Někde se striktně oslovují jménem a tykají si, musíte se držet tématu skupiny a podobně. Vždy před vstupem do nějaké uzavřené komunity si přečtěte její pravidla, ať nenarazíte.

    Takže Petře - máš pravdu a dobře jsi udělal. A flameři ať táhnout o dům dál!
    Jana z Plzně nick: - Lady-

    OdpovědětVymazat
  29. Naprostý souhlas za mě a jiřinu. Frank.

    OdpovědětVymazat
  30. Petře, dobře jsi udělal. Souhlasíme s novými podmínkami. Laďa a Helča.

    OdpovědětVymazat
  31. Souhlasíme s novými podmínkami a jsme moc rádi že jsme mezi vámi a těšíme se na každý sraz Jiřka a Jirka Fík52

    OdpovědětVymazat
  32. Petře - i když jsem po zdravotních peripetiích již jen "motorkář bez mašiny" - souhlasím s Tvým návrhem úpravy a chci i nadále zůstat členem Motorkářů nad 60 let, do kterých díky Tobě jsem 3.1.2009 vstupoval s očekáváním dobrého kamarádství a tolerantnosti, bez povyšování a pozérství. orlovák Majk

    OdpovědětVymazat
  33. S podmínkami samozřejmě souhlasíme. RadekC a Blanka

    OdpovědětVymazat
  34. Som jeden z posledne prihlásených členov teraz už nášho spoločného klubu motor.nad 60rokov.Páči sa mi to čo si aj ja myslím,že je základom klubu slušnosť a nikto sa nad nikoho nepovyšuje.Na krátkosť v členstve som už stihol aj dva zrazy Veselí n/Moravou a Valašské Klobúky.Nevšimol som si tam nijakú povýšenosť alebo neslušnosť ba naopak našiel som tam nové známosti a myslím si,že o tom sú naše stretnutia o nových známostiach a priateľstvách a nie o politike. Peter plne s tebou súhlasím. Prajem všetkým veľa šťastných kilometrov.Zdravý všetkých Palček

    OdpovědětVymazat
  35. Souhlasím, i nadále se hlásím k Motorkářům nad 60 let. Opida

    OdpovědětVymazat
  36. Souhlasím a jsem toho názoru, že fanatik politický, náboženský nebo jakýkoliv slušně řečeno stojí za prd. Olda PPS

    OdpovědětVymazat
  37. Jako většina i já plně souhlasím, aby spolek "Motorkáři nad 60 let" byl ryze apolitický spolek.
    strejda

    OdpovědětVymazat
  38. Motorkáři 60+ jsou Petrovým děckem a je na něm, jak ho bude vychovávat. Já osobně bych rozuměl rozhodnutí mazat případné osobní urážky a podobné nepěknosti, omezovat ale témata o kterých se smíme bavit mi přijde docela trapné...

    OdpovědětVymazat
  39. Souhlasím chci zůstat členem bezva party Antonín Sklenář Zajíc 3 ��.

    OdpovědětVymazat
  40. Souhlasím s Petrem , kdo nechápe smysl proč jezdíme a proč nám jízda přináší jistou volnost a oprostí nás od stressů ,které jsme za náš život nastrádali pak ho lituji. Gery z Olomouce.

    OdpovědětVymazat
  41. Kamarádi a kamarádky motorkáři, tajemníku Petře. Především musím říct, že je mně velmi líto, že k této situaci vůbec muselo dojít. Jsem členem našeho spolku cca 5 let a s mnoha z vás se znám osobně. Vždy jsem se těšil na naše setkání a na jejich náplň, v níž bohudík pro politizování nebylo místo. Ačkoli jsem se nikdy svými postoji netajil a kdekoli jinde je budu rád prezentovat, na půdě spolku se zásadně k politickým tématům nevyjadřuji, což bych doporučil i všem našim zarytým diskutérům z obou stran spektra. S návrhem doplnění pravidel souhlasím, i když by to podle mě ani nemuselo být explicitně stanoveno, neboť každý člen by si měl své hranice umět stanovit sám.Bohužel tomu tak není a proto tajemníku, prosím čiň vše dle svého uvážení, abychom dále mohli existovat jako volné sdružení lidí, kteří - jak už máme v našem mottu - mají "benzín v krvi, motorku v duši a srdce na dlani". S radostí pak budu dál vaším kolegou a parťákem a budu se těšit na další setkání.
    Zdraví Phil

    OdpovědětVymazat
  42. Kamarádi a kamarádky, plně souhlasím s tajemníkem Petrem. Stále miluju motorky a ježdění - i když v poslední době jsem vše omezil - ale ne kvůli zdraví, to mi zatím slouží, ale protože si to přeje moje žena a já ji plně respektuji. Jakmile bude nějaká společná akce na Jižní Moravě tak se na Vás přijedu rád podívat.

    OdpovědětVymazat
  43. Petře. S nastavenými pravidly souhlasím i když už byla dána dříve! Někteří údajní kolaboranti nebo kriminálníci z totality/prý političtí/ v gangu končí, nevadí. Ať si každý dělá co chce, svými názory a postoji nikoho neotravuje. Je to každého věc. Baví nás motorky a tak jestli se podíváme na "fanoušky" wermachtu, amerických veteránů nebo "Nočních vlků", je to jedno. Až tady budou Číňani, tak se na jejich repliky dnešních strojů budou dívat naši vnuci. Uvědomte si, za kolik to máme?? /Proto v Domově důchodců neexistuje šikana-nikdo neví za kolik to má/. Dálnice do Polska se těžko dožijeme! Tak si neotravujme zbývající, už tak krátký, život.

    OdpovědětVymazat
  44. Tady není co řešit.Naprostý souhlas a pozdrav všem.CHANGIN

    OdpovědětVymazat
  45. Peto, vse podstatne napsali ROZUMNI kamaradi jedne stopy bajecneho spolku "Motorkari nad 60" jiz prede mnou... SOUHLASIM S TEBOU a velmi si povazuji, ze jsem toho ucastnena, prestoze se vidime malo. Zdravi se mi podarilo zocelit, riditka uz udrzim :-) a tesim se na vas vsechny NORMALNI MOTORKARE, KTERI JEZDI PRO RADOST ne pro pozu. Zdravi vas mala Any z Breclavi

    OdpovědětVymazat
  46. Ano souhlasim s pravidly co ja pamatuju srazy (v mladi jsme byly parta 13 motorkaru v Moste) nikdy se neresila politika sve se tocilo jen okolo motorek a kamaradstvi a tak by to melo zustat.Kveta

    OdpovědětVymazat
  47. Petře,
    plně souhlasím, chci s Hanou hlavně jezdit, setkávat se s kamarády, dobře se bavit a tím se odreagovat od běžných starostí, kterých máme dost. Janek

    OdpovědětVymazat
  48. Odemne plná podpora - Covboj

    OdpovědětVymazat
  49. Na 100 procent souhlasím. K tomu není co dodat, Peťásek a Iva

    OdpovědětVymazat
  50. souhlas!
    tento spolek kamaradu na moto byl vzdy vyborny a bez zavisti a politickych kecu!

    zdravim vsechny

    franki

    OdpovědětVymazat
  51. No jo, čím je člověk dospělejší - tím by MĚL být i rozumnější.
    Většina zde přítomných členů bere tento spolek jako dar, který jim byl dán, aby i ve zralém věku získali nové kamarády se stejným zájmem. A myslím,že pokud opravdu zůstane u témat všeobecných - nepolitických- i přátelé zůstanou přáteli.
    Tajemníku Petře, souhlasím a budu se snažit zůstat v tomto společenství.

    OdpovědětVymazat
  52. Zdravím, rád souhlasím. Sem rád když se můžu setkat se stejně postiženými kamarády kdekoliv ne jen na srazech. dědaStanda.

    OdpovědětVymazat
  53. Souhlas Petře. A plná podpora Tvých stanov. Se slovy klasika: Politika je pro malé děti. Josef Švejk a BUSHMANN Luboš Kořínek - Hradec Králové

    OdpovědětVymazat
  54. Motorka je můj koníček,motorka je o svobodě,motorka je o pohodě,politiku neřeším.Rozhodně NE tady na motorkářském foru.Z toho se dá jednoduše usoudit že jako drtivá většina zde napsaných názorů je i ten můj souhlasný s úpravou podmínek. Kutil 1.

    OdpovědětVymazat
  55. Pozdrav všem.
    Členem našeho spolku jsem od dubna 2010. Naše vlákno sleduji pravidelně,ale srazů jsem se v poslední době ze zdravotních důvodů moc nezúčastnil. Jezdím často a rád ale již jen jednodenní a ne dlouhé jízdy.Nemám rád čím dál častější zákazy a omezení a nerad bych se dočkal toho, aby mi někdy někdo určoval o čem smím a o čem nesmím mluvit.
    Myslím si, že pokud jsem dobrovolně vstoupil do zájmového spolku, jsem tam rád a rád se s lidmi ze spolku setkávám, tak nemám problém dodržovat základní pravidla, se kterými všichni souhlasili. Politika do našeho spolku prostě nepatří a hlavně politické názory kolegů nekomentuji a nikoho za ně nenapadám.Přeji všem hodně šťastných jízd a příjemných zážitků z pohodových setkání.
    Robert Herkner - dědekbobmb

    OdpovědětVymazat
  56. Souhlas s novými podmínkami. Ochmet

    OdpovědětVymazat
  57. Přátelé, z mé strany jednoznačný souhlas s návrhy Petra a současně srdečný pozdrav všem.
    Mirek-Kabernetik

    OdpovědětVymazat
  58. S úpravou stanov souhlasím,včetně mazání politických komentářů,ale těžko zůstat apolitickým. Žijeme v politickém uspořádání lidské společnosti, takže být apolitickým je zcela určitě druh politického stanoviska.Diskusím o současné i minulé situaci ve společnosti se nevyhneme,ovlivňuje nás každý den.
    Jedná se o slušnost a korektnost při vyjadřování svého názoru.
    S pozdravem Petr Umlauf/umlaupet/

    OdpovědětVymazat
  59. Petře. Nepočítal jsem příspěvky a nedělal statistiku, ale každý rychle pochopí, který názor tady vítězí. Myslím, že odchodu těch, kteří soudí druhé, aniž by je znali, litovat nemusíme. Za mě souhlas s doplněním podmínek. Těším se na další příjemná a zajímavá setkání.

    OdpovědětVymazat
  60. Členem klubu chci zůstat, s novými pravidly souhlasím. Pro mne se vlastně nic nemění. Své politické názory jsem si zde na vláknu nechával pro sebe, přesně podle stanov. Chce to jen trochu zdrženlivosti. Zdravím všechny členy, a těším se na další setkání.
    Václav Veselý

    OdpovědětVymazat
  61. Péťo, jsem pro prima partu a politika sem nepatří. Ti, kteří bez ní nemůžou být, nemají v této pohodové skupině co dělat....
    zdraví Pavel Zeman - EMI 111

    OdpovědětVymazat
  62. Chci zůstat v našem spolku Motorkáři nad 60 let. Politika pro mne skončila rozbitím a vytunelováním Československé republiky. Věnuji se pouze své rodině práci a mašine BMW 1200 GS. Juridica

    OdpovědětVymazat
  63. Zdravím Petře,přestože s vámi moc nejezdím sleduji často naše stránky, je nám víc jak 60 a je škoda,že to musíš dávat na papír.Souhlasím a vracím se k řidítkům.Kalda10.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Petře, jsem jeden z prvních zakladatelů našeho spolku,zdravotní důvody mi nedovolují jezdit na moto,PLNÉ S TEBOU SOUHLASÍM, a pokud bůh dovolí chci zůstat dále členem tohoto spolku. Zdravi Pavel, pavelmazel.

      Vymazat
  64. Jelikož nejsem příznivec omezování, tak až na některé momenty souhlasím tím co napsal Alone. Těch slovních bouřek za trvání spolku bylo dost a vždy to vyšumělo.
    Každé politické rozhodnutí se týká Vás všech. To neznamená, že členové by slušnou formou nemohli sdělit svůj názor na našem fóru. A pokud to někoho pohoršuje tak to prostě nemusí číst a natož reagovat.
    Naopak, když použijete pravidlo p. Wericha "Řekni mi co čteš abychom věděli o čem si nemáme povídat". Ušetříte si hádky s oponentem.
    Chyťme se za srdíčko a přiznejte si co na našem fóru někteří píšou za kraviny a natahování kšand. A nikdo se nepohoršuje. I to je důvod že hodně členů tam přestalo chodit. Nakonec jedna rada. Nejlepší řešení sporu je z očí do očí. Buď začnou lítat facky a nebo se protivníci dohodnou. S přáním mnoho zdraví Nero.
    Promiňte případné chyby, po mé příhodě jsem dyslektik. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  65. Vona je ta paní Politika už dnes všude - ve sportu, kultuře, v posteli .... a tak si ji alespoň na ty 2 kola neposazujme, zbytečně to víří emoce a zvedá krevní tlak. Ergo-plný souhlas s "úpravou" podmínek i mazáním nevhodného. A všem pohodu do dalších dni. Live to ride, ride to live. Zdraví Medwin.

    OdpovědětVymazat
  66. Jasný souhlas Danaya

    OdpovědětVymazat
  67. Myslím si,že už bylo napsáno vše.Za mou osobu mohu jen napsat,že jsem vstupoval do tohoto společenství s hrdostí a také s hrdostí zůstanu.
    Plně souhlasím s úpravou ,která byla asi nutná.HAFIN

    OdpovědětVymazat
  68. Byl jednou jeden motorkář a vlastnil krásnou mašinu. Používali jí i jeho synové a dávali jí na zadek. I stanovil starý motorkář pravidla užívání a žádal jejich dodržování... To pro ty, kteří nechápou o co jde. Tajemník stránky založil a je jejich majitelem. Má plné právo určit jejich podobu. Ti, kteří mají nutnost účastnit se politických debat, mají přece na Motorkářích možnost. Je tam dost vláken s čistě politickou tématikou. Tam se můžete vyřádit... Stařec Petr

    OdpovědětVymazat
  69. Ahoj Petře, souhlasím s tvým názorem. Politika na motorku opravdu nepatří, ta dokáže rozhádat i slušné lidi a to ať si řeší každý jinde. Hafík1

    OdpovědětVymazat
  70. Motorkáře nad 60 let jsme vždycky vnímali jako partu lidí, na které jsem se těšili a hledali s nimi společný jazyk. A je to i to, proč chceme s touto partou být dál. S pravidly jsme souhlasili už když jsme do spolku vstupovali, proto s nimi souhlasíme i dál.

    OdpovědětVymazat
  71. Ahoj Petře, plně s tebou souhlasím.Jsme přece ve spolku pro lásku k motorkám Doufám že tak přemýšlí všichni. Kink-CHarles

    OdpovědětVymazat
  72. Ahoj Petře, pojďme užívat a radovat ze života.
    Strašně rychle vše utíká. Plný souhlas.

    OdpovědětVymazat
  73. Jsem členem teprve krátce,ale plně souhlasím s tajemníkem,a moc mu děkuji za vše co pro nás všechny dělá.Petře,doufám že ješte nějakou švandu v našem životě užijeme,dík Douvil

    OdpovědětVymazat
  74. Plně s Tebou Petře souhlasím Bodlina 1949

    OdpovědětVymazat
  75. Souhlasím s Tebou Petře politiku k naším aktivitám nepotřebujeme
    Chemik na kolech.

    OdpovědětVymazat
  76. Ahoj Petře. Plně souhlasíme. Rádi jezdíme na motorce a máme rádi fajn lidi. Rádi si popovídáme ale o politice určitě nechceme ani slyšet. Jarda a Krista (JardaSku + Kristina)

    OdpovědětVymazat
  77. Souhlasím s novými pravidly.Máš moji podporu tajemníku.

    OdpovědětVymazat
  78. Ano souhlasíme politiku do spolku netahat a užívat si pěkných dní.Ráček a Jája

    OdpovědětVymazat
  79. Petře, z naší strany souhlas a podpora.
    Láďa a Anička

    OdpovědětVymazat
  80. Ahoj Petře, přiznávám se, že pokud bych nedostal od Tebe email. tak bych vůbec nevěděl jaká mela se strhla ohledně Nočních vlků. Chápu to prosím Tě tak, že pokud příště naplánuji na našich stránkách motoakci např. na prohlídku amerického obřího bombardéru, nebo otevření Keršského mostu apod. bude to bráno (v našem apolitickém spolku) čistě jako motoakce a kdo nebude mít zájem se účastnit, tak se zdrží politických komentářů, doprovodných keců, škatulkování a poučování. Pokud někdo přesto tak učiní, tak jej smažeš. Pokud je to tak myšleno, tak chci i nadále být členem M60.

    Ahoj Fajc

    OdpovědětVymazat
  81. Ahoj Petře
    Souhlasím s podmínkama a těším se na další společná setkání
    Je pro mne ctí patřit do této party
    Nesnáším VLKY. zajíc jedna.

    OdpovědětVymazat
  82. Souhlasím, rád budu nadále členem.Politiku neřeším, mám dost starostí sám se sebou
    Belinda

    OdpovědětVymazat
  83. Ahoj Petře, užívejme života na plný pecky a pokud je něco podle Tebe špatně, klidně to smaž. Máš na to právo.
    Chci také pokračovat jako člen našeho uskupení. Fíďas

    OdpovědětVymazat
  84. Plně souhlasím.Není nic blbějšího,než naše politika,která mezi naše krásné motorky nepatří. Kořen1950

    OdpovědětVymazat
  85. Ahoj kamarádi. Neměl jsem možnost sledovat dění na stránkách /vrátil jsem se dnes z Japonska/, ale protože jsem měl zprávu od Petra v mailu, přečetl jsem si to a také reaguji. Slovo polis z řečtini znamená obec, město. Politika je tedy správa věcí obecních, nebo veřejných - takže ať chceme nebo ne nutně nás to všechny obklopuje. Problém je ale myslím v neschopnosti unést jiný názor a následně v případné vulgaritě. Potud naprosto souhlasím, aby Petr takové zprávy mazal. Na setkání se těší Jurabrno

    OdpovědětVymazat
  86. Naprosto s tebou Petře souhlasíme a budeme se tímto řídit. Ať nadále žije spolek MOTORKÁŘI NAD 60 LET. Padlý Anděl s Marcelkou.

    OdpovědětVymazat
  87. Karel Kašpárek22. května 2018 v 19:34

    Ahoj Petře,souhlasím s novými podmínkami a jsem rád že se mohu setkávat s dobrou partou lidí se zájmem o motorky. Kodl 535

    OdpovědětVymazat
  88. Ahoj Petře , naprosto souhlasím s novými. MEDY 2

    OdpovědětVymazat
  89. Ahoj Petře, samozřejmě SOUHLASÍM a myslím si, že názory na demokracii ve vyjadřování jsou zde mimo mísu, protože každý demokraticky přijal pravidla při vstupu do spolku, tak by nemělo být co řešit. Těším se na další setkání. KarelHD

    OdpovědětVymazat
  90. S tímto rozumným návrhem SOUHLASÍME. Lilka a Lubek1 (Lidka a Lubek Macháčkovi)

    OdpovědětVymazat
  91. Ahoj Petře, souhlasím bez sebemenší výhrady. Je pravda, že nemusím číst to co se mi nelíbí, ale to poznám až když
    si příspěvek přečtu a to už může být nálada pokažená. Je tedy lépe, když takový příspěvek se na naše fórum vůbec
    nedostane. Podle mne se nejedná o žádnou cenzuru, ale o splnění přání většiny našich členů a zachování klidu a po-
    hody.Kdo rád diskutuje o politice, má možnost na fóru politických stran. Těším se na další setkání. Fíra

    OdpovědětVymazat
  92. Souhlas, politické hádky ať si každý řeší tam, kam patří.
    Mira56

    OdpovědětVymazat
  93. Souhlasíme naprosto!! Hrabě-poky a Saša

    OdpovědětVymazat
  94. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  95. Každá společnost (uskupení lidí), by měla mít nějaká pravidla. Jestliže, si uskupení ta pravidla dohodne a odsouhlasí, převážnou většinou svých členů, menšina by se měla přizpůsobit, nebo se rozhodnout, že v tom uskupení být nechce, protože jí nastavení pravidel nevyhovuje. Být tam a frflat, je deformace a nesvoboda dané osoby, vygenerovaná tou osobou samotnou. Jinými slovy ubližovaní sama sobě, cizím slovem masochismus. Je zapotřebí se svobodně rozhodnout, zda v tomto uskupení chci a nebo nechci být. Například já ano, a nemám pocit, že bych byl nějak někým, byť i potenciálně, omezován. V tomto klubu málokoho zajímá politika. Politika je sajrat a normální lidi štve. Proč tedy do diskuzí tohoto klubu zatahovat témata, která nikoho nezajímají, a která jsou až obtěžující. V tomto klubu jsem skoro od založení. Za celou tu dobu nikdo nikoho nevyhodil. Být, či nebýt, členem tohoto klubu, je otázka pouze osobního uvážení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, to mi uteklo. Názor je můj. Miloš

      Vymazat
  96. Nedivte se, že zde už nejsou příspěvky od Aloneho. Nejde o cenzůru ale o jejich smazání požádal jejich autor.

    OdpovědětVymazat
  97. Petře - jak dobře víš - svoje příspěvky na klubový web vkládat neumím, uznáš-li za vhodné, vlož ho tam za mne. Veterán34

    Ahoj Petře - tak jsem si po delší době otevřel klubové webové stránky a moje konstatování "jsem vyděšený z toho co čtu" nevystihuje moje zklamání ! Před časem jsme si odsouhlasili nová pravidla, nebo jak to nazvat, a přesto se zase začínají objevovat příspěvky, které nemají s motorkami a s životem klubu vůbec nic společného, navíc příspěvky velice urážlivé. Nevím z čeho a proč tato poslední debata vznikla a nepátrám po tom, ale asi budu velice vážně uvažovat, jak se v budoucnu, bude-li tento trend pokračovat, zachovat. Nejsem v životě klubu moc platným členem, protože se společných akcí příliš nezúčastňuji, ale posiluje mě vědomí a skutečnost, že tuto možnost mám a že kdykoliv se zúčastnit mohu. Jestliže někdo uráží a napadá jiného člena, navíc z důvodů, které nemají s motorkami nic společného, tak se tyto urážky přenáší i na mě jako člena klubu. Nechci a nebudu z pozice nejstaršího člena klubu nikomu radit, ale mohu varovat : svoje dny máme všichni již někde sečteny, nehazardujte s časem, který nám ještě na této krásné planetě zbývá a využijte ho k tomu, co vás baví a těší !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Petře,
      s novými podmíkami souhlasím bez výhrad a těším se na nová setkání.
      HonzaH

      Vymazat