22. - 24.9.2017 - 4 ročník setkání v kempu Dolce



I letos jsme si při 4 ročníku setkání v kempu Dolce  připomněli našeho předsedu Václava Krejčíka. 

Na začátku reportáže s tohoto setkání bych se zmínil o problému, který na tomto srazu vznikl. 
Termín tohoto setkání jsme měli zamluvený již od minulého roku a ze zkušenosti z minulých ročníků nám v recepci blokovali všechny domku. Ještě na začátku září jsem na přání recepce posílal rozpis ubytování se 73 jmény přihlášených. Po tomto termínu se ale začali přihlášení odhlašovat a tak jsem ještě 20.9. posílal upravený seznam kde už bylo jen 58 jmen. U většiny s odhlášených to bylo ze zdravotních důvodů což se dá omluvit. 
Horší ale bylo, že v pátek večer jsem napočítal jen 48 účastníků. Zklamali mě, ale i ostatní kteří přijeli ti, kteří se na poslední chvíli vymluvili na počasí a nepřijeli ( Šimkovi, Makája01, Goodmen60, Ráček s Jájou, Leo1200, DedaSedos, rajda51, Fajc, Pavel Brabec ) a bohužel se našli i ti, kteří se ani neomluvili ( Medy2, škorpion s Vlastou, vendis51, BUSCHMANN s Ivou, zajíc 2 a zajíc 4 ). Ke všemu si ještě někteří zkrátili pobyt jen na jeden den a tak jsem musel v recepci poslouchat výčitky, že kvůli nám odmítali zájemce o ubytování a hlavně, že v kuchyni měli připraveno stravování pro původní počet přihlášených. 
Z tohoto důvodu budeme muset při příštím ročníku, pokud se bude konat, platit zálohu.

Platí sice v našem spolku, že účast na srazech je dobrovolná, ale pokud se už člen přihlásí, tak je slušnost nepřidělávat organizátorům problémy a pokud tomu nebrání vážné důvody tak přijet. ( při nepřízni počasí se přece dát přijet i autem ) Do organizování srazů se nikdo moc nehrne a tak musíme být rádi, že se toho někdo ujme a setkání pro nás zorganizuje. Doufám, že se nedočkáme toho, že ty organizátory, které máme, svým postojem neotrávíme a nakonec se nebudeme mít kde setkávat.

Tak jsem si postěžoval a teď se pokusím napsat pár řádků o tomto setkání.

Zůčastnili se ho:

Alone, belinda, Bigbel, Bodlina1949, bronko s Vendulkou, dědkulín, dědazdenda, Domi.1, džeff, Fik52 s Jiřkou, Fí-ďas, Fíra, JanekAkvarista, Jarys55, Jurabrno, Kája51 s Janinou, Kalvoda Miloš, Káňa140, kedlubcibule, Laďa s Helenkou, Lamaya s Helenkou, luhen1, Méťa47, motodědekMilan s Majkou, NERO, pája47, petasek s Ivou, RadekC s Blankou, Samotář47, sanyťák, saporo, skyair s Aničkou, šéfíček, tdm9 s Věrkou, vaky, Virágodědek, zajicjedna s Alenkou, 

Přijeli se na nás podívat:

Jarda s Úpice, Taťka

V pátek jsem v 11 hodin vyjížděl z Ústí s přáním, abych do Dolců dojel za sucha. A málem se mi to povedlo. Za Jičínem jsem se zastavil občerstvit na pumpě a tam se ke mě připojil Taťka, kerý mířil do Dolců pozdravit kamarády. Společně jsme se vydali na zbytek cesty a bohužel před Novou Pakou nám začalo pršet a ještě navíc silnice za Pakou je stále ve stavu " Musíme to opravit " Ale přežili jsme to a v pořádku dorazili do kempu. 
Po ubytování jsme se přesunuli i letos ke kiosku, kde se začali scházet kamarádi, kteří postupně přijížděli. O teplotě, která byla minulý rok jsme si mohli jen zdát a tak kdo se vešel, seděl pod střechou. Že nebylo vedro je vidět i na oblečení. Bylo sice sluníčko ale teplota nic moc.


pošasí, nepočasí, nálada byla dobrá



odpoledne dorazil také Roman Krejčík


Všichni jsme uvítali, že se otevřela rastaurace, kam jme se postupně přemístili a hlavně proti loňsku bylo v restauraci vytopeno.


Po večeři - žádný guláš se šesti -



přijel druhý z Krejčíků Libor a přivezl sebou dva kamarády s kytarami, kteří nám přispěli k zábavě. Ještě před zábavou jsme si krátce pár fotkami vzpomněli na našeho předsedu Václava Krejčíka, a také na naše kamarády Omara37 a Endyho58, kteří nás letos opustili.



Jako loni přivezl Roman Krejčík výborné tlačenky a špekáčky, které všem chutnali.



Večer začalo pršet, předpověď na sobotu také nevěstila nic dobrého a tak se řešilo, co se bude v sobotu dít. Rozhodnutí jsme nechali na sobotní ráno a takto to v sobotu ráno vypadalo.



Bohatě jsme posnídali




a po snídani jsme se připravovali na tradiční společné focení.



Dvorní fotograf Opida letos nepřijel a tak ho zastoupil Jarys55.




Po focení se začalo řešit kdo a kam pojede. Vytvářeli se skupinky s různými cíli. Domi, která z důvodu bolavé nožky přijela autem projížděla kempem a zvala k sobě zájemce s cílem Motorkářské mše v Josefově. Já jsem nechtěl zmoknout a tak jsem toho zbaběle využil a její nabídku přijal. Pohodlně a v teple jsme dojeli do Josefova před kostel, kde se už sjížděli účastníci této akce.




Při letošním už jedenáctém ročníku této akce nebyla účast kvůli počasí tak početná jako minulé roky, ale motorek bylá nakonec plná ulice před kostelem.
Jako neznaboh jsem tuto akci asi neprožíval stejně jako věřící účastníci, ale bylo to zajímavé.


Na tuto akci přjeli s Dolců také Jarys55 a luhen1. Potkali jsem ještě další naše členy jikruna a štěmínka a tak jsme si udělali společné foto.

 
S Josefova jsme se ještě nechtěli vracet zpět do kempu a tak jsme se na chvíli zastavili na vodní nádrži Les Království. 




Před odjezdem zpět do kempu jsme se ještě zastavili na oběd. Po přijezdu do kempu jsme se vzájemně informovali kde kdo jezdil a zjišťovali kdo nakonec zůstává do neděle. Také jsme zjistili od našich " houbařek ", že houby rostou a dokonce hodně. Restaurace už byla otevřená a tak jsme se tam ukryli před nepřízní počasí. Vydrželi jsme v družné zábavě do večeře.



Opět to nebyl guláš ze šesti. 
Večerní zábava v sobotu už nebývá tak bujará jako páteční. Už to začíná být pravidlem a je to asi tím, že nám přibývají roky nebo co.

Na neděli předpovídali naši meterologové počasí s minimem dešťových srážek a tak jsme ráno zjišťovali jestli to platí.



Po snídaní přišlo na řadu tradiční loučení s kamarády, placení útraty, balení a odjez domů. Měl jsem před sebou 170 km a tak jsem byl v očekávání, jestli zmoknu. Dopadlo to napůl. Nezmokl jsem, ale celá cesta byla na mokru.

A je tu závěr a děkování.
Patří všem, kteří přijeli i přes nepřízeň počasí, bratrům Krejčíkům za zajištění občerstvení a hudby k naší zábavě a také zaměstnancům kempu za péči, kterou nám věnovali. 

Tento příspěvek ze sebe vypotil Virágodědek

Odkazy na fotky

Virágodědek

luhen1
 
Jarys55


3 komentáře:

  1. motodědek Milan28. září 2017 v 9:58

    Ahoj Petře, nás si tam nenapsal. Je pravda, že jsme nikde moc vidět nebyli, ale s tou bolavou nohou to fakt nešlo. Majka+motodědek Milan.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobře jsi to napsal. Teď budeme všichni platit za neseriosnot některých kamarádů. Jinak poděkování personálu a bratrům Krejčíkovým za uspořádání srazu a tlačenku a buřty.

    OdpovědětVymazat