29.6.2017 - Prohlídka Masarykova zdymadla a vodní elektrárny v Ústí a návštěva u Michala Stripačuka.


Vloni se tato exkurze s technických důvodů neuskutečnila, letos už to vyšlo. Alone to opět všechno oběhal a zařídil.



Předpověď počasí na čtvrtek nevěstila nic dobrého. A předpověď se vyplnila, od rána pršelo. Několik přihlášených se postupně odhlásilo a tak jsem byl zvědav kolik se nás v 10 hodin u zdymadel sjede. Nakonec byla účast slušná. Velká většina z nás přijela auty, jen chemiknakolech s vnučkou nás zahanbili, když až z Kraslic přijeli na skůtru.

Nakonec přijeli:

Alone se synem a kolegou, boruli, dědkulín, chemiknakolech + Tonička, Jib, Máry48, Milka52, miraXXL, starýučitel, šabik, Virágodědek, votec,  


Část účastníků dnešního setkání.

 
Co jsme na zdymadlech a v elektrárně viděli se můžete podívat fotkách.
Po prohlídcejsme odjeli do restaurace Lípa, kde nám Jirka zajistil oběd.



Po obědě nám Šabik vyjednaluž druhou návštěvu u motocyklového závodníka Michala Stripačuka, aby jsme si mohli prohlídnou jeho soukromé muzeum motocyklového sportu. Co bylo k vidění, se můžete také podívat na fotkách. 
Ná závěr jsme se stejně jako vloni vyfotili.


Poděkování patří  Alonemu a Šabikovi, že jsme mohli zase prožít pekný den.

Odkazy na fotky:

Virágodědek
 
Alone

2 komentáře:

  1. Byl to bezvadný i když silně deštivý výlet vč.prohlídky Masarykova zdymadla a elektrárny (ještě že voda tak rychle nestoupala?) a pro mne úžasný zážitek u p.Stripačuka!! Díky kluci!

    OdpovědětVymazat
  2. Chtěl bych moc a moc poděkovat organizátorům tohoto setkání. I když se nejelo na moto, tak putování a prohlídka v silně deštivém dni měla svoji atmosféru, nějak mi to připomnělo milované Ostrovy :-).
    Jak vodní dílo, tak i motoexpozice dokázala, že jsme uměli a umíme, ne že ne! A návrat do časů, kdy ještě panovala poctivá a nešizená strojařina a elektrotechnika byl potěšením pro duši stárnoucího technika.
    Takže ještě jednou mnohé díky!
    JiB

    OdpovědětVymazat