8. - 9.10.2016 - Dotočná na Javorové skále


Ve 14:00 sraz na Javorové skále. Nocleh je zamluven pro všechny, kteří měli zájem. Pokoje jsou uvnitř budovy, v chatkách už by byla zima. Cena za nocleh s gulášem, snídaní, pár pivky je 400 Kč na hlavu. Kdo dorazí na motocyklu a přespí, má u nás panáka na zahřátí :) Bečku piva dodal sponzor, jídlo z půlky sponzorujeme my, nocleh se hradí v plné výši. Celkem by se nás mělo sejít asi 40 kousků. O program se nám postará Míra Lisý, Ivo Kaštan s malou motorkou a snad i velký vypravěč Igor Brezovar. Večer si promítneme nějaká videa. Na všechny se těšíme! 
Petra a Hynek

Takto nás  pozvala Petra Grimová s Hynkem Bernardem na setkání, které zorganizovali.

Napsali nám:
Chceme se sejit, dotočit pár záběrů a hlavně Vás všechny zase vidět a taky propojit. A kdo bude mít zájem, tak s námi muže ten dokument i zapít.

Jak napsali, tak se také stalo a tohoto setkání se s naší party zúčastnili.

Nejdříve ti stateční na motorkách:

Alone, Bodlina1949, Hrabě-poky, KarelHD, Kavec47, motodědekMilan, saporo, standa55, vaky

A zde jsou ti méně stateční, co přijeli autem:

dědkulín, Domi.1, JankaK, JanekAkvarista s Hanou, Kareš, Kája51, Laďa s Helenkou, Lamaya s Aničkou, Pete45, Virágodědek se Zdeňkou

Zde je pár řádků od Petry.

Přátelé,
snad jsme si Vas touto akci neznepřátelili a neodnesla to Vaše záda, můj houser si dost pohoršil. Byl to opravdu velky punk! Bohužel se tam minulý víkend střídal provozovatel. Ten předchozí si vše odvezl. A veškeré přípravy, včetně shanění peřin, postelí, dříví apod., se odehravaly až v pátek a sobotu. Pan provozovatel to cele zadal tomu muži z kiosku, který nic nestíhal. Taky tam trošku víc vázla komunikace. To pozadí je složité a nechceme to tady zbytečně propírat a omlouvat se tim. Snad aspon to pivo bylo dobré.
Každopádně všem moc děkujeme, že to s námi dali! Byl to trochu odraz nás samých. Přesně takový život na motorkách vedeme. Na cestách spíme, kde se dá, i na zemi bez matrací a tepla. Pod širákem u benzinky ve vichru. V lesich s potulnými psy. Na loukach, kde nás rano budí kravy a pastevci. Mezi kozími bobky. A nekdy i nespíme. Nemyjeme se. Ale hlavně poznáváme skvělé lidi. 
S dokumentem je to stejné. Točíme to punkove, jak se na naše možnosti dá. A nejhezčí na tom všem jsou ti lidé, ktere potkáváme. Vy k nim také patříte. A všichni ti, kteři tam byli. Každý z těch lidí má kus našeho srdce. Se všemi jsme strávili docela dost casu. S velkou části herců se ted vídáme i bez natáčení. 
Ale zpátky k akci. Nekolik věcí kvůli dešti a řesení nejakých nepříjemností odpadlo. Což nás mrzí. A taky jsem díky zádům nedokázala odprezentovat všechno, co jsem chtěla. Napravil mě až první panák v pozdních hodinach.
I když byla spousta věcí špatně, hodně lidí nám dneska psalo, že se rádi poznali,  vyměnili si čísla a už se spojili. A chtejí na jaře repete. Někteří i dřív... A že přidají pomocnou ruku, abychom se mohli více věnovat hostům a méně lítat a řešit průšvihy. Hlavní účel tedy akce splnila, poznali se lidé, kteří by se jinak nepotkali. A taky jsme něco dotočili, i když jsme chtěli točit víc, ale Hynek měl problém s deštěm a světlem. A on to chce mít perfektní.
Pokud Vás napadá, kde mají pohodlné postele, narazí nám bečku, nechají nas opéct sele nebo kýty a bude tam prostor i pro venkovni aktivity, sem s ním! Byla by to jarní předpremiéra. Hynek ani já teď vůbec nestíháme, volný čas neznáme. Chtěli jsme sestříhat i neco nového. Do jara bychom to ale stihnout měli. Snad se do té doby z akce oklepete a ti nejodvážnější zase přijedou. Měli jste u ostatních velký ohlas, že se umíte výborně bavit a vysmekli Vám poklonu. A od nás ji mate taky, punkaci.
 
DĚKUJEME!

Petra a Hynek


Petra už něco napsala a tak se ještě pokusím o pár řádků já.

S Petrou a Hynkem jsme se setkali poprvé na našem srpnovém setkání v penzionu Lesanka, kam se s námi přijeli seznámit. 


To už jsme věděli, že natáčejí dokument o motorkářích všeho věku a skupin a chtějí poznat také partu motorkářů v letech. Celý víkend s námi pobyli a natočili o nás TUTO reportáž.
 
Na konci srpna jsem dostal od Petry zprávu. 

Ještě plánujeme nějakou dotočnou se všemi aktéry dokumentu na záři, možná začátek října.

A jak naplánovali, tak se stalo a 8. – 9.10.2016 se na Javorové skále sešla opravdu rozmanitá sestava. Z naší party přijeli výše uvedení a potkali jsme se tam s opravdu zajímavými lidmi, kteří budou hrát roli v dokumentu, který Hynek s Petrou natáčejí. Došlo také na tradiční společnou fotku.



Na mě nejvíc zapůsobil Aleš Eger. Přišel při havárii na motorce o nohu, a přesto jezdí dál a přijel na motorce a za deště i na naše setkání. 



Video o Alešovi najdete na Faceboku - Pod helmou ZDE

V dokumentu bude také setkání se záchranáři s Liberce. Jeden z nich byl u nehody Aleše Egera ale našeho setkání se zúčastnil jeho kolega Tomáš Hůlek


Video které natočili s partou záchranářu z Liberce je ZDE

Na motorce přijel až z Brna také Petr Kouba, který je vidět v natočeném dokumentu s partou Brněnských dálničních policistů.


 
A na motorce se na nás přijel podívat také známý cestovatel Igor Brezovar



Pozvání přijali a přijeli se podívat i Míra Lysý s Mirkou Homolovou. Míra provozuje motoškolu, kterou by asi spousta z nás ráda absolvovala.



Další kdo přijel, byl Ivo Kaštan




se synem Bertíkem, který nám předvedl výrobek, na kterém by nám to za pár let slušelo. 


Někteří z nás si to i vyzkoušeli.

 
Ivovo jméno je spojeno jak všichni víme s Dakarem a nyní má úspěšnou firmu.

Dalšími, s kterými jsme se seznámili, byli Pepa s Kačkou. Pepovi patří dík za sud piva, který věnoval a přispěl k naší dobré náladě.

 

Přijela také Iveta Sládková, která hraje v příspěvku "Fichtl Mazec"



A ještě další lidé, na jejich jména si už v mém věku nevzpomenu a tak mi to musí odpustit.
Dík patří také Pavlíně Čemusové, která na této akci fotila, a já použil některé její fotky. Některé fotky a videa jsou také od Hynka Bernarda. 

ZDE můžete sledovat co je nového na stránkách Pod Helmou.

Tak Petro a Hynku, děkujeme, že jsme se mohli díky vám potkat s takovou partou zajímavých lidí a pokud budou taková setkání pokračovat, tak se určitě rádi přijedeme podívat.

Odkaz na fotky našich členů:

Pete45

Alone

Kavec47

Virágodědek

2 komentáře:

  1. Díky Petře a Hynkovi za přípravu celé akce.
    Byla povedená, zajímavé ukázky, zajímavé vyprávění. mladí staří dohromady, těším se na příští a přidávám pár fotek

    OdpovědětVymazat
  2. Kdyby měla slečna zájem, jsem připraven poskytnout pár tipů na "vyzkoušené základny" na území ČR.
    JiB

    OdpovědětVymazat