2.10.2016 - Výlet po stopách porážky Napoleona


Alone nás pozval na motovýlet - po stopách porážky Napoleona.

Sraz byl v 10 hodin ve Vaňově před Ústím nad Labem



kde jsme se sjeli v této sestavě.

Alone, Bronko s Vendulkou, Fanda, Fik52, Káňa140, Šabik, Virágodědek

První naší zastávkou byl pomník Přemysla Oráče ve Stadicích. 


Ze Stadic jsme se přemístili k Ruskému pomníku u Přestanova. Tam se nám dostalo od Aloneho výkladu, kdy nám připomněl historii této Napoleónovi bitvy. Tady se k nám připojili další dva členové vyjížďky, syn Aloneho s přítelkyní.

Když jsme si pomník prohlédli, tak jsme pokračovali do nedalekého Strádova kde nám Šabik domluvil návštěvu u známého silničního závodníka minulosti Michala Stripačuka.
I přes pokročilý věk je Michal stále plný elánu a v jeho dílnách je to vidět. Na fotkách je vidět, kolik tam má rozpracovaných motocyklů.





vzal nás také do jeho soukromého muzea, kde jsme si mohli připomenout, na jakých strojích se za jeho éry jezdívalo. 








jednu část věnuje jeho kamarádovi Antonínu Švábovi




na závěr návštěvy jsme si udělali společnou fotku


Další krátká zastávka byla u  Rakouského pomníku u Varvažova.



Od toho pomníku už jsme bez zastávky jeli přes lyžařské středisko Zadní Telnice, Adolfov, Krásný Les, Petrovice, Tisou na Děčínský Sněžník, kde jsme se měli naplánovaný oběd. Všichni jsme ocenili, že Jirka vyřídil povolení dojet na motorkách až na vrchol, kde to bylo k restauraci jen pár kroků.


Restaurace byla plná našich severních sousedů a tak jsme byli rádi, že se nám podařilo zabrat stůl pro celou naší partu. A že bylo v restauraci hóóódně hladových a žíznivých jsme poznali na vlastní kůži. Restauraci jsme opouštěli po dlouhých 90 minutách a to jsme si ani kafe nedali.




Při příjezdu na Sněžník bylo příjemné polojasno, ale blížící se mraky nevěštily nic dobrého. A bohužel se to potvrdilo a když jsme opouštěli restauraci, tak už jemně mrholilo. Jirkův další plán byla trasa ze Sněžníku přes Jalůvčí, Děčín do Ústí na hrad Střekov kde byla naplánována káva a potom odjezd domů. 
Šabik ale potřeboval být dříve doma a proto ze Sněžníku jel přímo zpět do Ústí a já jsem se k němu přidal. A měli jsme to naplánované perfektně. Když jsem přijel před garáž, tak se proměnilo mrholení v déšť a tak jsem myslel na zbytek naší party jak asi dopadli. 
Tak dopadli tak, jak to popsal Alone v jeho příspěvku.

sepsal Virágodědek 

Odkaz na fotky

Virágodědek 

3 komentáře:

  1. Jeli jsme podle plánu na hrad Střekov, cestou nás opustil můj syn +1 a Bronko +1, takže na hradě u presa a štrůdlu jsme skončili tři (Fik, Kaňa a já.)
    Cetou z DC místy drobně pršelo.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěknej výlet po vlastech českých ale nejvíc mne mrzí návštěva u pana Stripačuka (Šabíku jen počkej...).

    OdpovědětVymazat
  3. Panu závodníkovi Stripačukovi bych se rád podíval. Opakovat prosím Kavec :-)

    OdpovědětVymazat