Emailová komunikace


Zamyšlení

Určitě jste se někdy pozastavili nad tím, že dostáváte emaily od lidí, firem nebo organizací a divíte se, kde vzali vaší emailovou adresu.

Zamyslete se, jestli náhodou k tomuto stavu nepřispíváte také vy sami. Jedním ze způsobů nechtěnému šíření emailový adres je přeposílání emailových zpráv. 

Pokud se k vám dostane přeposlaný email tak má většinou na začátku napsáno
------- původní zpráva ----------
A pod tím různý počet emailových adres kdo tento email dostal.
A toto tam může být i několikrát a takto se naše emailové adresy šíří při dalším přeposlání.

Jednoduchý návod jak tomu bránit je, pokud chcete některý takový email přeposílat , vymazat z emailu veškerý text ( seznam emailových adres ) a nechat tam jen podstatný předmět emailu.

Neberte to jako poučování, ale jako námět k zamyšlení.

Virágodědek

7 komentářů:

  1. Jen to klidně vemte jako poučování, to poučení je mnohým opravdu potřeba. Stačí přetáhnout zprávy myší a dát delete. Toto dělá opravdu jen několik málo jedinců. miko

    OdpovědětVymazat
  2. Stejná zkušenost, stejná rada - jak prosté :-)A hlavně prosím nepřeposílat "řetězovky" a kdejakou blbůstku, byť seberoztomilejší.
    Díky :-)) Motobaba

    OdpovědětVymazat
  3. Nadšené přeposílače čehokoliv a zahušťovatele internetovýho smogu nepoučíš. Vždyť je to tak krásný jedním kliknutím rozeslat dobrou (eventuelně blbou, to dle osobních preferencí) náladu na celý adresář, nejlépe do celýho světa :-). Je to marný, je to marný, je to marný... Taťka

    OdpovědětVymazat
  4. Ba..ba... Taťka má pravdu....

    OdpovědětVymazat
  5. Buďte tolerance sama.Je to veřejné médium a přesto,že nejsem chronický přeposílač,omlouvám to tím,že 70% lidí přeposílá (eventuelně blbosti)v dobrém úmyslu.To,že se to množí geometrickou řadou je,myslím úmyslnou systémovou chybou.Jednodušší to je vymazat než to přeposílat.Tak to řeším já.Nero.

    OdpovědětVymazat
  6. Jak vidím musím se polepšit,nebo se na to------. pája47

    OdpovědětVymazat
  7. Pochopitelně mi na email chodilo mraky spamů, po koupi zboží přes internetové shopy. Někdy i 100 denně. Začal jsem důsledně vždy na konci stránky hledat odkaz na odhlášení (unsubscribe) zasílání novinek. To tam musí mít každá emailová reklamní zpráva. Po týdnu byl klid. Momentálně mi chodí spam velmi málo. Oni se přesunuli přes kukís na internetové stránky. Mnohdy ani nepomáhá nastavení blokování reklamy. Další možností je surfovat anonymně v soukromém okně, což dnešní internetové prohlížeče umí. fkfany

    OdpovědětVymazat