2. sraz - penzion Mlýn Sedlec



Druhý letošní sraz se konal v penziony Mlýn Sedlec od 21.6. – 23.6.2013

Začnu seznamem účastníků.
Někteří se přijeli jen podívat, ale většina pobyla celou dobu.

belinda, biker.all, BobyShrekOLD, dědoušek, Domi.1, Elia s přítelem, EvaBarice, Fajc, Fí-ďas, Fik52, Fíra, frko62, hošák. s Boženkou, IronIra, izidorkulič, jarinek.os s Bety, Jaruš52, Jaryci, JISOSO se sestrou, JVK, Kája51, Kareš, kokin01, lelusek se synem, Luigi, LUSO, maláAny, Medy2, Méťa47, miki6, miko, Milamoto, mirek42, MotodědekTonda s Mahulenou, Neep, Omar37, padre45, pája47, prosos, RomannXX, samotář47, sanyťák, StandaBáwo, šéfíček, vaky, Viragodědek, Votec,  
  
Pokud jsem na někoho nezapomněl, tak nás bylo celkem 54.
Petr – Virágodědek

Jak viděla červnový sraz v penziony Mlýn Sedlec nám napsala naše milá kamarádka Jaruška Nepejchalová. S jejím svolením jsem tam i něco málo doplnil.

Letošního 3., uskutečněného 2. Srazu se ujal motodědek – Vladimír Starnovský. A jako pravý Moravák, chtěl ukázat nejhezčí kout Moravy. A to se mu opravdu podařilo.


   Kamarádi z blízka i z daleka se začali sjíždět už v pátek dopoledne, My co to máme vyjímečně kousek, jsme dorazili po obědě. Během dopoledne se v Sedleci otočili i kamarádky a kamarádi, kteří nás přijeli pozdravit a pokračovali někam dál. Například Elia, Votec, Luso, Belinda, maláAny, Báwo a další. Hlavně dorazilo několik nováčků, kteří s námi pobyli poprvé. Kokin01, Izidorkulič, Méťa47 a další. Po 15 hodině dorazil i tajemník Virágodědek. Cestoval po Moravě od čtvrtka, aby si jí užil. A, že si užil. Ale to je jiná povídka. Na začátku večera byl přípitek šampaňským, které nám věnovalo Vinařství Šilinek Pavlov. Organizátor Laďa pak ocenil prvního a nejvzdálenějšího účastníka. První na sraz dorazil Kája51. Bylo to asi tím, že místo na YAMAZE TZR 50 přijel na nové KAWASAKI ZZR 1200. Nejvzdálenějším účastníkem se stal tajemník Virágodědek s 370 km. Víno které bylo jako cena pro vítěze věnoval Vinařský dvůr u Mlýnků - Dolní Dunajovice. večer nám při povídání rychle utekl. Mnozí jsme se dlouho neviděli, a docela se na sebe těšili.


    Ráno v sobotu 22.6. jsme počkali na ty, kteří chtěli dorazit na vyjížďku s partou. Postupně přijeli motodědek Tonda s Mahulenkou promočení na kost, Fajc, Omar37, maláAny, Báwo, Mirek42 s ukopnutou spínací skříňkou, Frko62 – toho museli kamarádi z motorky sundat. V chůzi mu pomohla švihácká špacírka. Přijeli mnozí další, jejichž výčet určitě dodá tajemník Petr Rehberger. Před 11 hod. jsme vyjeli směrem k Pavlovu do Yacht klubu, kde na nás čekala vyjížďka na lodi Pálava po jezeře. Příjemné ochlazení v parném dni.


 Odsud jsme jeli směr Janohrad v lednicko-valtickém parku. Sem dorazilo 42 motorek. Mirek42 bohužel ne, protože dával do pojízdného stavu motorku, a my mu ujeli. V přilehlých stáncích jsme se občerstvili a hlavně jsme se společně vyfotili. 


Z Lednice do Valtic je, co by kamenem dohodil. I tak rychle jsme tam byli. Ve Valtickém podzemí na nás čekal sklepiér Vinařství Chateau Lednice. Ve studeném podzemí jsme příjemně schladli, ochutnali trochu dobrého vína a vyslechli si povídání o sklepě.


   Večer na nás v penzionu čekaly dobroty z grilu a ochutnávka vína vedená bez nároku na odměnu  sommelierem Lubošem Veleckým. Vína pro degustaci věnovali  Archivní sklepy Valtice – pan M. Machálek.  Ochutnali jsem bílá vína - Ryzlink vlašský r. 2012, Veltlínské zelené r. 2003, Chorvat r. 2012, růžové - Rosé r. 2011, a červená – Zweigeltrebe r. 2009 a Frankovku r. 2009. Při povídání se poslední rozcházeli na kutě kolem půlnoci. 

 
   V neděli ráno jsme vyrazili všichni k domovu. A aby bylo do třetice, moje Gilerka potře-bovala pomoc většího bráchy. Kuchař půjčil startovací kabely a Neepova Honda šťávu z ba-terky. Domů jsme dorazili v pořádku.
   Ještě jednou bych chtěla za nás všechny poděkovat Laďovi  Starnovskému za práci a starosti, které se srazem měl a který se opravdu podařil a vydařil.
Jaruš52 – Jarka Nepejchalová


I na tomto srazu se fotografovalo a tak jsou zde odkazy na fotky od našich členů:

Jaruš52

IronIra

Virágodědek

jarynek.os 

Domi.1 

miki6 

17 komentářů:

  1. Moc dobrý Jaruš,pusu Votec.

    OdpovědětVymazat
  2. Překrásně prožité tři dny,krásné fotky na památku.Všem přeji pevné zdraví,mnoho ujetých kiláků a těším se na příští setkání.Prosos

    OdpovědětVymazat
  3. Setkání bylo príma, počasíčko se také zadařilo...
    jen bych tedy měla dotaz na Tondu (od Mahulenky) , PROČ předjížděl kolonu, nacpal se dopředu, (čímž rozhodil celou formaci), a následně potřeboval celou šíři silnice jen pro sebe ????? Prosím o srozumitelnou odpověď bez rozčilování a emocí.
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Domi, třeba odpoví, nebo ne. Nic méně podobné chování kohosi při jízdě ve formaci jsme zaznamenali i na srazu v Lučkovicích. Popsal jsem to ve článečku o srazu na našem webu www.irondogs.cz. Jel jsem ve formaci mnohokrát a vždycky se pár takových najde. Oni si prostě neuvědomují, že svým chováním ohrožují, či obtěžují ostatní a kazí jim zážitek z jízdy ve formaci. Je to škoda, protože jízda ve formaci patří k jednomu z nejsilnějších a nejhezčích motorkářských zážitků. Kromě toho, když se dodržují pravidla, je to jízda bezpečná. Miloš1

      Vymazat
    2. Souhlasím s tebou ...napsal jsi to moc hezky :-)

      IronIra

      Vymazat
    3. Domi :-) neber to vážně, hodně z nás neumí jezdit ve formací (souhlas, je to krása když to všichni umí). Jel jsem s Vámi jen z "podzemí" zpět na základnu, a kolega z levé vedlejší řady na své=m "zázračném" HD nepochopil, že doplnuji pravou řadu a domníval se že závodíme. Mému úsměvu se divil, div mě nelískal :-))
      Ber to s humorem, máš přeci Duzzi, a to jsou pohodáři :-)))
      Kolega s Moto Guzzi ví, o čem hovoří :-))
      Tak zase někde.. někdy.. máš u mě číši .-))
      Hezké ježdění přeje JVK

      Vymazat
  4. Jako nováček musím poděkovat pořadateli tohoto srazu,bylo to moc dobré. Láďo díky. Izidorkulič.

    OdpovědětVymazat
  5. Jejda Petře, při kontrole svého příspěvku mě to nevrátilo na opravu ale hned publikovalo. "Tento" podraz ze mě udělal začátečníka ve psaní, jsou tam chyby. Opravuji až při čtení, což mě "toto" !!! neumožnilo.
    Omluva všem za překlepy. JVk

    OdpovědětVymazat
  6. JVK - To vůbec nevadííííí ... my si to všici přečteme a pochopíme .. i jáá .. :o))))
    Miloš to napsal jasně a výstižně, ale stejně mně to vadí, protože se o jízdě v koloně napsalo TOLIK, že by snad nikoho nezabilo si to občas osvěžit v paměti a pak hlavně dodržovat.....

    Jo a ještě jedna věc se mi teda vůůbec nelíbila - odjezd od Valtického sklípku - to považuji za silné negativum - rozjet se, když ještě nejsou všichni lidé ani u strojů, to bylo hodně nekorektní. Vůbec se mi zdá, že rozjezdy by chtěli víc promyslet, ať už odkudkoliv... Pokud je málo pomocníků, hlásím se dobrovolně.- pokud mi neujedete všici, jinak si myslím, že je na každém srazu dostatek mužů, co umí jezdit velmi dobře a byli by ochotni se také zapojit na výpomoc pořadateli.
    Toto není teď myšleno pouze na pořadatele Sedlec, ale na všechny budoucí, ano ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se ještě jednou za neorganizovaný odjezd od Valtického podzemí. Byla to moje chyba. Laďa - motodedek.

      Vymazat
  7. Asi se taky malinko zapojím do diskuze. Jezdit ve formaci ani tak není o umění, jako o ukázněnosti. Člověk to může brát a na konec i musí brát v pohodě, ale má to jeden háček. Pro ostatní, ukázněné, je ten jeden neukázněný prostě nebezpečný. A je dobré si to vyříkat na rovinu dřív, než se někomu něco přihodí. A proto s Milošem1 naprostý souhlas.
    A protože vím z vlastní zkušenosti, že příprava a organizace srazu není věc tak úplně jednoduchá, všem příštím organizátorům srazů, pokud na nich budu, nabízím pomocnou ruku.

    OdpovědětVymazat
  8. Opakování-matka moudrosti. Před každou další vyjížďkou na srazech si to budeme muset připomínat.
    Také jsem motodědka Tondu peskovaj a jeho výmluva byla tato. Měl málo benzínu a tak doháněl mika o kterém ví, že vozí v brašně zásobu benzínu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tady jsi ho měl rovnou vytahat za uši !! jak zní to nejzákladnější pravidlo na vyjížďku ??? Mít dostatek benzínu !!!!!!! Takže jako výmluva je to velice CHABÉ ...

      Vymazat
    2. Ahoj vespolek
      Jsu naprosty novacek v klubu, vlastne zatim jeste vyzravam a na zadnou vyjizdku jsem se jeste nedostal. Proto by me zajimalo, jak se spravne jezdi ve formaci. Nedelam si legraci, ale v mladi jsme jezdivali 4 a to nebyl problem. Napada me jen logicky, ze by se nemelo nebezpecne, (nebo vubec) predjizdet. Pokud je to nekde napsany, poslete mi prosim link. Jeste se omlouvam, nemam v pc hacky a carky. Aphanius

      Vymazat
  9. Super,moc super Láďo Motodědku,nemělo to chybu.Pohoda.Děkujeme.Lelusek a syn.

    OdpovědětVymazat
  10. Milí kamarádi jedné stopy, moje první setkání s vámi bylo skvělé. Děkuji a těším se na příští, nejpozději ve Valašských Kloboukách. malá Any

    OdpovědětVymazat
  11. Pro "Aphanius": Pravidla jízdy ve formaci jsou např. na našem webu www.irondogs.cz v sekci Rady zkušenějších - Jízda ve skupině. Pod článkem jsou i odkazy na weby kde se o tom také píše. Miloš1

    OdpovědětVymazat