Článek od Veterána34



Motorkáři z klubu ASTACUS MC předávali medaile . 

„Motorkáři mají zlaté srdce“ – řekla mi jedna z účastnic plaveckých závodů v Jindřichově Hradci při předávání zlaté medaile.
Když motorkáři z rakovnického klubu ASTACUS dostali pozvánku od klubu potápěčů a sportovního klubu „OKNA-SK KAPŘI“ k účasti na 7. ročníku plaveckých závodů hendikepovaných sportovců v Jindřichově Hradci, neváhali ani vteřinu.V pátek 19.dubna se vydalo na 200 km. dlouhou cestu na nablýskaných motorkách sedm členů klubu s předpovědí deštivého počasí, což se již po několika ujetých kilometrech stalo skutečností. Když jsme po třech hodinách jízdy - v dešti, studeném větru a pouhými osmi stupni nad nulou, promočení, a špinaví , zastavili před plaveckým areálem v J. Hradci, do smíchu nám nebylo .To jsme ještě netušili, že události příštího dne-soboty, nám vše vynahradí.
Kolem padesáti hendikepovaných sportovců – účastníků akce „Vajgarský kapr“, nás po příchodu k bazénu a slovech moderátora „vítám mezi námi naše nové kamarády – motorkáře z klubu Astacus z Rakovníka“, odměnilo potleskem a my jsme věděli, že jsme na správném místě. Vnímali jsme tu neuvěřitelnou a úžasnou atmosféru sportovního zápolení a sportovního kamarádství tělesně hendikepovaných mladých sportovců, kteří naplnili olympijské poselství „není nutné zvítězit, ale zúčastnit se !!!
Velký sál – zcela zaplněný mladými sportovci, jejich rodiči a přáteli, byl místem předávání cen a medailí z rukou rakovnických motorkářů.
Vyhověli jsme přání pořadatele a za ohromného potlesku jsme až na sál přijeli na motorkách !! Se slovy „řekni o vás něco„ mi moderátor podal mikrofon a nastalo ticho. Když jsem svoji krátkou řeč zakončil větou „dnešním dnem jste se vy všichni stali našimi kamarády a já doufám, že i my- motorkáři, jsme se stali vašimi kamarády“, tak volání „ANO“, doprovázené potleskem, snad rozdrnčelo i okna !!
Bylo pro nás velice těžké odcházet ze společnosti nádherných, přátelských a usměvavých lidí, kteří si na nic nestěžují , mají radost ze života a umí pohladit – slovem, očima i úsměvem !! Jak řekl moderátor večera „kdyby se všichni lidé kolem nás k sobě chovali tak hezky jako vy, bylo by na světě lépe“ !!
Zúčastnili jsme se akce, na niž se nezapomíná – slíbili jsme, že za rok přijedeme na motorkách zase. A neodradí nás ani zima, ani déšť!!
Jaromír Tupý – ASTACUS MC

Žádné komentáře:

Okomentovat