6. sraz - penzion Selský dvůr - Daňkovice



Móóóc děkuji naší kamarádce Domi.1, že pro nás napsala reportáž s tohoto srazu 
Mikulášský sraz Daňkovice 7.- 9.12.2012

Na srazu bylo celkem 43 účastníků : 

belinda, Bigbel, brumlík51, dedek new, dědkulín, Domi.1, Endy58, Fantan, Fíra, Goodmen60, IronIra, Jindra47, Jirnys, Kája51, Laďa s Helenkou, Lamaya s Helenkou, Luigi, Makája01, Marťan-ka, Merlin., motodědekGustik, motodědekMilan s Majkou, MotodědekTonda s Mahulenou, Neep s Jaruš52, Nero, oldmar, PadlýAnděl s ĎáblíkemPadlýho, pufuč s Maruškou, Ráček s Jaruškou, samotář47, sanyťák, šéfíček, Venda_Marauder, Viragodědek, Votec,



Pátek 7.12. – okolo 10 té hodiny se jako první se svým Fordíkem doklouzal po noci plné padajících sněhových vloček  pořadatel celé této akce Samotář 47 alias Petr B.. Hned se jal vykládat své autínko, kde měl plný kufr technického zázemí , kteréžto pak musel poctivě odtahat do 1 patra do Společenského sálu a tam si s ním pak hrát nějakou tu hoďku, aby vše fungovalo a hrálo tak, jak si přál.
Druhý se na místo činu dostavil Kája 51, který přijel z Lanškrouna naprosto neuvěřitelným dopravním prostředkem v dnešní době – a sice STOPEM !!
Další se dostavil Tajemník Petr, který přijel  čím se dalo s několika přestupy ( asi musel vstávat hooodně brzy ).Následovaly další nájezdy ostatních účastníků  srazu. Sedělo se nejdříve v restauraci s výhledem na vesničku a další přijíždějící. Večeře se již konala pospolu v jídelně.
Po večeři se všichni přesunuli do Společenského sálu, kde si vzal slovo Samotář a všechny po přivítání seznámil  s programem na tento víkend, možnostmi provedení tomboly, hracím plánem na turnaj Prší a byl promítnut i připravený videoklip – malý  výcuc zajímavých fotek z letošních  srazů vtipně okomentovaný autorem.
Následovala volná zábava, v pozadí se vinula jemná reprodukovaná hudba, která vyprovokovala  v  duo-tanečky v dámském provedení k malému sólu. Jako překvapení se vyskytla pro hladouny i  druhá  večeře !
Soboty 8.12. – po drobném krátkodobém nedorozumění u snídaně, kdy první příchozí stihli ukořistit vše nabídnuté ještě dříve, než personál stačil doplnit, jsme se až na pár vyjímek sešli venku před penzionkem ke společné vycházce. Nebe bylo jako vymetené, snížek jen křupal pod nohama, lehký mrazík se choval slušně, páč vítr nechal schovaný pod zámkem doma, sluníčko svítilo jak o závod – prostě kýčovka jak napsaná od Lady.


Vydali jsme se na nedaleký Buchtův kopec, kde je Středisko řízení letového provozu ČR. Cesta vede lesem a bylo to velice krásné.
Po procházce  jsme se sešli na obídku, a s plnými pupíčky se někdo odvalil na odpočinek po o. do postýlky, někdo zůstal u baru a někdo se přesunul opět do společenského sálu, kde vypukl Turnaj ve hře zvané Prší. 
Při tomto jsme se dočkali i milé návštěvy předsedy, kterého sem dovezl jeho syn, tož si popovídal, s kým si přál. Pořadatel se svojí sakramentářkou se dali  do přípravy dárečkové tomboly, kteroužto tam dodali sami účastníci . Nějak se nám to zřejmě rozvinulo z původně Mikulášského srazu na Mikulášo – vánoční sraz protože se tam objevil i dovezený a ozdobený stromeček.  Vítězem celého turnaje se stal Goodmen, o kterém jeho Maruška prohlásila, že do této doby nevěděla, že žije s karbaníkem, protože doma s ní karty nehraje .. Jojoooo… tichá voda- břehy mele že …
Po večeři  se tahali lístečky s čísly, každý měl 3 a k tomu ještě vyfasoval jeden  žeton do vozíčkové prodejny a jeden krásný perníček ve tvaru motorečky, které upekla jedna naše mooc hodná členka….Schválně- jestli se sama přizná !! :o)))
A pak … no … tedy… najednou se tam vrhlo pár lidí a začali si sami rozebírat dárečky, až musel zasáhnout Samotář a nedočkavce srovnat do latě – že takhle tedy né !
Po rozdání všeho, co bylo k mání, a bylo toho opravdu hodně – utrhali jsme  127 lístečků  ! už následovala  chvilka volná zábavy , pak dal k prezentaci Laďa svojí cestu na Gibraltar.
9.12. neděle snídaně, tentokráte včas doplňovaná, a poté už někteří začali pociťovat cestovní horečku směr domů…. Začalo ometání aut ve velkém, startování buď svépomocí či někoho-pomocí.  a za opět nádherného počasí se kamarádi začali rozjíždět na všechny světové strany..
Závěrem snad mohu napsat, že Mikulášo - vánoční sraz se vyvedl celý. Nikdo se nepopral, nikdo se nehádal, nikdo sebou venku nefláknul a všichni ve zdraví a snad i spokojení dojeli dom.
 Tož přátelé – Veselé Vánoce, šťastný celý nový rok, hlavně  zdraví a nějakou tu kačku na benzín  a na jaře NA VIDĚNOU !!! 

Níže se můžete podívat na fotky a videa, které nafotili a natočili účastníci tohoto srazu. 
Virágodědek
Votec
Jaruš52
Fantan
Domi.1
IronIra
Makája01
Video od IronIry

7 komentářů:

  1. Díky organizátorům. Vše perfektní, výtečná atmosféra. Děkuji autorovi za velké foto, byl jsem tak překvapen, že jsem nestačil zareagovat. Nečekal bych, že budu někomu stát za tu práci a čas. Ještě jednou, moc děkuji.
    Vašek (Belinda)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujeme za perfektní sraz a pohodovou atmosféru i za fotky a videa. ,,Já to tedy prásknu", perníčky - motorečky napekla ,,motobabka Majka" - můj ,,baťůžek".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perníčků bylo dost,já dokonce vzala po jednom i pro kavce a Pavla Mazla :-)

      Vymazat
  3. Děkujeme za krásný sraz. Vydařil se včetně počasí.
    Chtěli bychom s Neepem popřát všem kamarádům krásné a klidné Vánoce v kruhu Vašich nejbližších, a v roce 2013 mnoho šťastných kilometrů. AHOJ na některém srazu.

    OdpovědětVymazat
  4. a je to tady - Iron Ira se přiznala !!! Nějak se na mne totiž nedostala perníková motorečka ...ˇFňuk..... ale zase na druhou stranu je možné, že kdybych jí ochutnala, mohla bych se pokoušet odlákat ostatní majitele perníkových motoreček za účelem slupnutí jejich majetku ... takže to vlastně byla taková prevence, že jo... :o)))))

    Veselé vánoce všem !! :o))

    OdpovědětVymazat
  5. Děkujeme s mírným zpožděním hlavně Samotářovi a taky jeho"sakramentářce"jak se sama nazvala za krááásný sraz, všechno tam bylo domácké a srdečné, vyvážené v úrovni ubytování, stravování i cenách, pějeme chválu kudy chodíme a děláme reklamu hotelu Selský dvůr. A nezbývá než všem vám popřát hezké Vánoce a těšit se na jaro. Goodmen a Makája

    OdpovědětVymazat