Výlet našich členů " Přes jezz "


autor článku skyair

Účastníci minisrazu:
bimbo 750, Fanda, Kavec47, Pavelmazel, skyair s Aničkou, Witti s Miluškou

Nepočítaje věk batůžků jsme se sešli samí mladíci, v úhrnu 432 let.

Předpověď na sobotu 11. září 2010 byla příznivá. Slunce, tu a tam nějaký Cumulus, vyhledávaný plachtaři a teplota kolem 20 stupňů Celsia. Prostě – nevyjet by byla chyba! Místo srazu bylo určeno předem, po desáté u restaurace v Žilině. Někdo dal kávu, jiný kouř a Kutil doleštil introše od několika kapek vody z vlhké silnice.

Zatím bez Pavla Mazla jsme vyrazili do Kokořínských hvozdů. Přes Lány, zapadlými Pustověty k rozhledně Velká Buková. Pádný důvod k zastávce a díky „ředitelce“ rozhledny i ke společnému fotu. A aby nám víc chutnalo, vzali jsme to do nedalekých Roztok zajížďkou přes Nezabudice po levém břehu Berounky.


V Roztokách přejedete most a hned za ním odbočíte vpravo. A po zhruba pětistech metrech jste ve vodácké HOSPODĚ U JEZZU. Hospoda byla při povodních v roce 2002 kompletně srovnána se zemí a následně na původních základech opět vystavěna. Má prostorný, lokál i terasu. Slušná nabídka z bohatého výběru hotovek i minutek, nápojů. Točí se tu několik druhů Bernardu za dvacku a samozřejmě i v nealkoholickém provedení. O co jsou ceny nižší než v okolí, o to je jídlo chutnější. Prostě – pošmákli jsme si! A k obědu včas dorazil i Pavel Mazel.


Po jídle jsme pokračovali malebným údolím ke Karlově Vsi a dál do Zbirohu. Přes malou čerpačku v Terešově k odbočce na Svinnou. Po cestě jsem v očekávání zkratky zajel kamsi – kam dál už vedla cesta jen pro enduro. Konec experimentů a přes Liblín, kde mimochodem za mostem položili nový asfaltový koberec, jsme zakrátko dorazili do Kralovic.


První písemná zpráva o Kralovicích pochází z roku 1183. Město se nachází v nadmořské výšce 435 metrů a na jeho území žije 3526 obyvatel. Díky nám, se na chvilku rozrostlo na 3535. Krátce jsme rozbili tábor na náměstí, před cukrárnou „Marokánka“. Doplnění kalorií bylo příjemným zpestřením pozdního odpoledne a blížícího se konce společné cesty. Po krátké jízdě přes Jesenici jsme zakončili vyjížďku u čerpačky na křižovatce silnic do Karlových Varů, Mostu a Prahy.


Od Žiliny jsme společně urazili 135 km. Ty zbývající k domovu už sami. Před západem slunce a po zaparkování našich ořů jsme si mohli říci: „Tak tenhle den jsme neprožili zbytečně!“


Foto Witti

Foto Bimbo

6 komentářů:

  1. Tak toto je třešnička na dortu,díky za všechno.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezky napsaný. A ještě jednou dík za počasí a za parádní projížďku. Jo musím prásknout, že ty 2 zákusky byli bimba. A já jsem najel s cestou tam a dom 310 pohodových km.

    OdpovědětVymazat
  3. Vynikajicí,napsaný jako cestopis a ta spousta fotek dokresluje pohodovou atmosféru která se dá jen těžko vyjádřit písmem.kutil

    OdpovědětVymazat
  4. Co říct? Myslím, že to byla vydařená akcička. Na Wittyho zas prásknu, že dojížděl vše, co nespapal jeho batůžek.Chi,chi.... a je to venku.Váš BIMBO.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak Ti tedy povím jen se mi sbíhají sliny na marokánku, když čtu o Vašem putování. No vůbec jste se nešidili. Měli je tam také tak výborné jako ten den v Berouně na Hrnčířských trzích? A to nemluvím o uzeném úhoři s starých dvoustranných koláčcích.

    OdpovědětVymazat
  6. Když si to člověk přečte tak ho to ještě víc mrzí, že se nezúčastnil.

    OdpovědětVymazat