Díky dopisovatelce Marťan-ce za komentář a fotky o jejich Prvomájovém setkání.

KRÁSNÉ NEPLÁNOVANÉ PRVOMÁJOVÉ SETKÁNÍ

Obsazení: 

JISOSO, Kavec47, Mann53, Marťan-ka, Nero, Pavelmazel, Šlahoun, Witti, 

Přepadení: Kocour

Místo: Žebrák – kde Žebrácký spolek mopedistů pořádal Jubilejní 10. ročník Spanilé jízdy

Tak jsem si říkala, když je Žebrák za humny a kolegové zvou, bylo by slušné dorazit, ale počasí se tvářilo všelijak. No nic, zocelený motorkář vydrží i nějakou tu kapku. Sotva jsem postavila mazlíka na přeplněném náměstí už se ke mně řítí další stroj ozdobený vlajkami a koho to vidí mé bystré oči není to Mann na bujném oři. Ano je to Mann.


Shledání po zimních měsících bylo velmi srdečné, ale to už se začínají trousit další kolegové Witti, Šlahoun Kavec, JISOSO, Nero, bylo to báječné. A zatímco ti dříve přijetí odchází na zaslouženou kávičku jdeme si prohlédnout stroje.


Nádhera, české ruce se nezapřou. Je jich přes 400 kusů jeden krásnější než druhý.


A za chvíli vyjíždí na průjezd městečkem sem a tam s otočkou u pumpy, no smradu bylo, a zatímco pokračují ve své jízdě my se velice rychle dohodli, že námi ověřená Březová je za humny a fazole čekají.


Bylo to velice příjemné setkání a povídání. Witti se Šlahounem vyprávěli své zážitky ze Zvíkovce a také nás brzy opustili neb se museli vrátit. My ostatní přemýšleli co s načatým večerem a Nera napadlo zkontrolovat ženou opuštěného Kocoura a jeho nový stroj. A tak už nám nic nebránilo v cestě za Kocourem, který jako by nás už čekal a se svým fofrklackem pobíhal po silnici v patách nepostradatelného Rambíčka. Vyvstává otázka kdo koho venčil.
Po nezbytném okukování zvláště nových strojů a povídání jsme se všichni chopili díla a přestěhovali sezení ven a pak už nic nebránilo posezení u kávičky a sušenek.


Brzy nás opustil Kavec, který odjížděl do práce a Mann, který určitě plánoval zpáteční cestu nejmíň přes Poděbrady, ale nahradil je opozdilec Pavelmazel se svým novým strojem Aprilii, který zářil víc než Leonardova Mona Lisa. A zase bylo co obdivovat, zkoušet, osahávat. O čem diskutovat.


Mnohým to vnuklo nejeden nápad.
Kocour jako hostitel uspěl na výbornou, vyčaroval rendlík úžasných domácích škvarků, rozdělal oheň a ugriloval další úžasnosti. Jen škoda, že den je tak krátký. A tak se náš tým znovu nasoukal do všeho oblečení, jen nevím jak to ti muži dělají, že jsou tak brzy, a vyrazil směr Praha do svých domovů.

Já něčemu podobnému říkám blízká setkání třetího druhu, je to něco co si v sobě jeden nese jako nádhernou vzpomínku i do dalších dní.

8 komentářů:

  1. No teda děvče zlaté,kde se to v Tobě bere.B.Němcová by koukala.N.L.

    OdpovědětVymazat
  2. velmi rád nosím klobouky....ptáte se, jak to s tím co zde píše Marťan-ka souvisí??....smekám a činím tak s neobyčejnou radostí a úctou k tomu, jak kultivovaně a lidsky příjemně zde popisuje Vaše společné setkání. Dík za pohlazenou duši!!!
    Zdraví Vás Pedro

    OdpovědětVymazat
  3. Kocour

    velmi dobré, ještě jednou díky za návštěvu a můj pejsek je Rambík a ne Pambík. Jinak kdokolivv pojedete kolem jste zváni

    OdpovědětVymazat
  4. Kocour
    jo a nepochopil jsem co to je "Vyberte profil" ?

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé Martino!Lepšejc to snad ani vyjádřit nešlo.Jen tak dál .a víc takových setkání.Neplánované a překvapující,Díky.

    OdpovědětVymazat
  6. Omlouvám se Rambíkovi. Už jsem to opravil

    OdpovědětVymazat
  7. Téééda, krásně napsáno, úplně se tam vidím. A jak píše Marťan-ka,nevím jak to ty chlapi dělají, že jsou tak rychle ustrojení :)

    OdpovědětVymazat
  8. Marti...krásně napsané;-)

    OdpovědětVymazat