19. - 21.8.2016 - Chata Lesanka


Sraz na Lesance je už minulostí a tak pro jeho připomenutí je tady krátká reportáž.

Opět musím poděkovat Domi.1 za její reportáž, kterou mi bleskurychle dodala a tady je :

Tak v tomto kraji jsem na žádném moto srazu dosud nebyla, a protože jsem si to nechtěla nechat ujít, vzala jsem si v pátek dovolenou, abych se mohla včas doplazit nejdříve na jedno Vakym vyhlášené startovní místo ve Slaném, odkud se nakonec ukázalo, že pojede snad 10 motorek…
Vaky vedl kolonu tak, jako by jí ukradl na náměstí, takový to byl fofr. Ještě že jel poslední Kareš se svojí nepřehlédnutelnou strojovnou, já bych ostatní asi ztratila za chvilku, ale on to zvládal s bravurou..
Cestou jsme se ještě na malou kouřovou zastavili na pumpě, ( netuším název), kde se přidali další členové. Stojící kolonu u Slaného jsme předjeli jako jedna motorka najednou, jinak bychom tam naše mašinky snad uvařili . Cesta ubíhala jako voda, na oběd jsme se zastavili u Jáchymova, posezení pěkně venku pod slunečníky. Papání mi chutnalo, asi si to budu muset zapamatovat pro příště.
Pak už jsme stoupali jen vzhůůru k oblakům, až jsme zabočili k Chatě Lesanka, kde na nás už mávali na přivítanou kamarádi coby vítací ceremoniáři. Po ubytování jsme se poskládali venku na lavice a židličky, na stoly přinesli pitivo a mohlo se začít povídat a vyprávět.
Po dobré večeři se přichystali na hraní hudebníci country, kteří byli jako hudební vložka na páteční večer.


V sobotu po snídani se ještě před odjezdem na výlet k německým sousedům na projížďku parním vláčkem muselo povinně „vyportrétovat“ všechno přítomné osazenstvo najednou, tak jak se sluší a patří na každém srazu.



Výlet se povedl, všichni jsme si ho užili, domů na Lesanku se lidé vraceli, jak kdo chtěl. Od 16 hodin bylo vyhlášeno soutěžní klání ve dvou disciplínách, hod pneumatikou a ruční páka. Velice mile mě překvapilo, kolik pánů se zúčastnilo a i několik žen - bojovnic sebralo odvahu to těm chlapům „ukázat“…že nejsme žádné padavky a i snaha se cení !
Hod pneu byl na dva pokusy a zůčastnilo se ho 17 mužů a 6 žen.

Z mužů vyhrál Pražáček s hodem 12,1m, druhý byl JanekAkvarista s hodem 10,2m a třetí Bronko hodil 9,85 m. 
V kategorii žen se zůčastnilo 6 žen a vyhrála MOJE maličkost s hodem 7,4m. Druhá byla Gedžitka s 5,2 m a třetí byla JankaK s 4,9m.



V soutěži "ruční páka" se postupovalo vyřazovací metodou a z mužů vyhrál opět Pražáček ( asi bude příště vyloučen … :o)))) , druhý byl JanekAkvarista.
Z žen vyhrála opět MOJE maličkost ( mé vyloučení je vyloučeno ) :o)))) 

Zde jsou oba vítězové v exhibičním utkání.

 
Ceny pro vítěze moc potěšili, dortík byl mňam mňam !


Následovala večeře, musím se o ní zmínit, protože byla polévka Vývar, ale tak dobrý, že jsem si dala 2 plné talíře a kdybych nevěděla, že mi musí zbýt trochu (dost) místa na následující svíčkovou, 



tak bych byla ochotná se navečeřet snad s dalšími dvěma přídavky vývaru. Svíčková mi také chutnala, to se musí nechat, pan kuchař asi ví co a jak má dělati, aby byli hosté spokojeni.
Po – večerní venkovní sezení bylo také fajne, začalo poprchávat snad kolem 8 hodiny, já se chvilku nato už odebrala do pokojíku, zívajíc jako krokodýl. 


V neděli od rána byly slyšet ze všech stran chmurné předpovědi počasí, takže pak už byl rozjezd domů poměrně zrychlený.

Jako závěr byl shrnula, že tento sraz byl opět podařený, počasíčko nám vyšlo parádně, ( no až na cestu dom u někoho, to se nedá větru dešti stále poroučet ) , Bronkovi patří zasloužený DÍK za pořadatelství, milé paní šéfové za péči a panu kuchaři za dobré papání. Všem ostatním děkuji za účast a milou společnost. Ženám zvláště za odvahu a bojovnost !!

Domi


Ještě pár řádků od Virágodědka:

Tohoto srazu se zůčastnili tito naši členové a příznivci.


belinda, BobyShrekOLD, Bodlina1949, Bronko s Vendulkou, dědazdenda, dědeknavrátilec, Domi.1, dundee62, džeff, Endy58, Farmer20, Fik52 s Jiřkou, Gedžitka, Hrki, jahanka s Hankou, JanekAkvarista s Hankou, JankaK, Jaruš52, Jib s Janou, Káňa140, Kareš, Karel Hála, kovátko, Laďa s Helenkou, Lamaya s Aničkou, loban, macgyver, Medy2, miko, Mika52, Míra44, Neep, opida s Lubou, pája47, Pete45, Phil_Marlowe s Lianou, Pražáček s Alenkou,  samotář47, saporo, skyair s Aničkou, spacírek47, starýučitel, vaky, Virágodědek, Votec s Miládkou, WEN52, zajicjedna s Alenkou

Přijeli se na nás podívat.

Kavec47, Kalimero2, kinkcharls, kutil1, labuk, LUSO,   

Jak jsem avizoval v návrhu na tento sraz, měla přijet na náš sraz návštěva ZDE
A také v pátek v podvečer opravdu přijeli.

  
Petra a Hynek jsou sympaťáci a podle jejich slov i naše parta jim byla sympatická a to tak, že by chtěli příští rok přijet na náš sraz jako účastníci. Petra a Hynek natáčeli, povídali si s námi, zůčastnili se velké části našeho programu a rozloučili se s námi až v sobotu večer. Teď budeme čekat na výsledek jejich snažení. 

39 našich členů se v sobotu zůčastnilo výletu, který pro nás připravil Jirka Bašný ( Jib ) 

 
Vyrazili jsme do nedalekého Oberwiesentálu odkud vede horská úzkokolejka do Cranzahlu. 



Projížďku jsme si užili a na zpáteční cestě na Lesanku jsme se ještě zastavili na Fichtelbergu.


Skupinka pod vedením Bronka si udělala výlet do Lokte a další partička si zajela do Jáchymova, kde se zůčastnila oslav 500 let města.

Také já se přidávám k poděkování celému kolektivu chaty Lesanka pod vedením paní Černé za vzornou péči, Bronkovi za uspořádání soutěží a Jirkovi Bašnému za zajištění výletu.

Sraz se opět povedl a už máme termín na příští rok.
 

Odkaz na fotky a videa těch co se se zůčastnili:

Virágodědek

Jaruš52

Hanka od JankaAkvaristy
 
WEN52

Kavec47

plasta 

Pete45  

dědazdenda 
 

3 komentáře:

  1. sem se ještě někdy jistě vrátím.... :o)))

    OdpovědětVymazat
  2. Bezva víkend počasí vyšlo, díky organizátorůmhttp://pete45.rajce.idnes.cz/Marianska_-_Lesanka/#

    OdpovědětVymazat
  3. jen bych se zeptala Páji - už ti uschla přilba ???
    P.S. když se někomu nechce prát vnitřek helmy, stačí jí na noc zavěsit na motorku jako kyblík a pak už dát tomu dešti jen čas do rána.....:o)))))))

    OdpovědětVymazat